Cine spionează pe cine în viaţa de cuplu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
62% din subiecţii de sex masculin implicaţi în cercetare au recunoscut că îşi spionează partenerul de viaţă FOTO Shutterstock
62% din subiecţii de sex masculin implicaţi în cercetare au recunoscut că îşi spionează partenerul de viaţă FOTO Shutterstock

Cele mai recente studii arată că bărbaţii sunt mult mai suspicioşi în legătură cu fidelitatea partenerelor, contrar aparenţelor. Astfel, numărul bărbaţilor care verifică telefoanele mobile ale iubitelor, fără ca acestea să ştie, îl depăşeşte cu mult pe cel al femeilor.

Un studiu comandat de mobilephonechecker.co.uk, un site de telefonie mobilă, demontează mitul potrivit căruia femeile ar fi cele care verifică mesajele partenerului de viaţă mai des. 

Potrivit datelor colectate şi analizate de specialişti şi relatate de cotidianul englez „Daily Mail“, mai mult de jumătate din subiecţii masculini implicaţi în cercetare au recunoscut că au controlat, cel puţin o dată, mesajele din telefonul iubitei.

Din statistică reiese că 62% din bărbaţi şi 34% din femei îşi spionează partenerul de viaţă, urmare a flirturilor sau a comportamentului inadecvat sesizat cu diverse ocazii. În plus, 52% din totalul participanţilor la studiu cunoşteau parola adresei de e-mail şi codul de autentificare pe platformele sociale ale jumătăţilor lor, fără ca partenerii să ştie acest lucru.

Chestionaţi cu privire la rezultatul indiscreţiilor pe care le-au comis, 48% din subiecţi au descoperit că partenerul de viaţă le fusese infidel. Chiar dacă aveau dovada clară a unui adulter, doar 37% din bărbaţi implicaţi în cercetare şi-au confruntat iubita cu această descoperire.

Scenariul se modifică, însă, în cazul femeilor. Astfel, 59% din reprezentantele sexului frumos nu s-au sfiit să-şi mustre jumătatea, mărturisind că au verificat mesajele din telefon, de pe mail sau de pe Facebook.    

Concluziile enunţate mai sus vin în completarea unui alt studiu publicat în iulie 2013, potrivit căruia mesajele cu tentă sexual sunt considerate o formă de adulter şi sunt taxate ca atare de ambii parteneri. Potrivit sondajului realizat de compania YouGov şi citat de publicaţia „The Huffington Post“, 85% din femei au considerat trimiterea sms-urilor deocheate o dovadă clară de infidelitate, în timp ce 74% din publicul masculin a avut această credinţă.

Reţelele sociale, un măr al discordiei

Scenariul s-a repetat şi în cazul mediului online, respondenţii exprimându-şi dezacordul total vizavi de o conversaţie deocheată pe reţeaua socială Facebook. Asftel, 70% din femei au explicat că s-ar simţi trădate dacă partenerul şi-ar forma o legătură emoţională în mediul online, în timp ce doar 50 % din bărbaţi au indicat acelaşi lucru.

Surprinzător este că reprezentanţii sexului puternic au afirmat că sărutul cu o altă persoană decât partenerul nu este o formă de adulter.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite