Tort pentru iubitorii de nes
0Dacă vrei să prepari numaidecât un tort apetisant cu aromă de nes, atunci această reţetă e exact ce cauţi. Crema o pregăteşti rapid din frişcă lichidă îndulcită şi blatul iese o minune dacă foloseşti ouă proaspete de ţară.
Ingrediente
175 g unt
250 g zahăr pudră
150 g făină
un praf de sare
1 pachet praf de copt
5 ouă
50 g cacao
Pentru cremă
450 ml frişcă lichidă îndulcită
2 pliculeţe de nes
Pentru glazură
200 g ciocolată neagră de menaj
1 lingură ulei
Preparare
Baţi cu mixerul la viteză mare untul şi zahărul pudră până când amestecul devine omogen şi pufos.
Adaugi praful de sare şi ouăle unul câte unul la jumătate de minut, mixând continuu. Pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cacaua şi mixezi 3 minute la viteză mică.
Torni aluatul într-o tavă de tort tapetată cu ulei şi cu făină şi o pui în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute.