Suc de roşii pentru iarnă, fără conservanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna a sosit iar cămările gospodinelor se umplu cu bunătăţi, care mai de care mai aromate. Noi vă prezentăm astăzi o reţetă de suc de roşii pentru iarnă, fără conservanţi.

Suc de roşii pentru iarnă, fără conservanţi. Avem nevoie de:

- roşii bine coapte

- sare

- frunze de ţelină (opţional)

- busuioc (opţional)

- pătrunjel (opţional)

- zahăr sau miere (opţional)

- storcător manual de roşii sau maşină de tocat carne cu accesoriu special pentru suc de roşii sau robot de bucătărie

- borcane sterilizate în prealabil în cuptor

Suc de roşii pentru iarnă, fără conservanţi. Mod de preparare:

Se spală roşiile bine coapte, se taie în două sau în trei, dacă sunt mari, şi li se scoate partea moale, cu seminţe, din interior. După, se dau prin storcătorul manual de roşii, potrivit lecturisiarome.ro.

Persoanele care nu au un dispozitiv special de separat sucul pot folosi maşina de tocat carne şi pot trece, mai apoi, pulpa împreună cu seminţele şi coaja printr-o strecurătoare, pentru a le separa. La fel se procedează şi în cazul în care folosim un robot de bucătărie.

După ce am obţinut sucul de rosii, fără coajă şi sâmburi, îl punem într-un vas, fie de tuci, gen ceaun, fie într-o oală cu fund dublu pe care îl aşezăm pe aragaz, la foc mediu, până scade apa şi sucul ajunge să aibă consistenţa dorită. Cu câteva minute înainte de a-l opri din fiert adăugăm sare după gust (aproximativ o lingură de sare la sucul obţinut din trei kilograme de roşii) şi amestecăm.

Pentru un suc de roşii puţin aromatizat, putem să adăugăm, când este aproape gata, frunze de ţelină, pătrunjel, busuioc şi aşa mai departe, toate tocate mărunt. (opţional)

Cand sucul de roşii pentru iarnă, fără conservanţi, a ajuns la consitenţa dorită, mai exact atunci când apa a scăzut suficient de mult, luăm vasul de pe foc şi turnăm imediat sucul în borcane sterilizate în prealabil, sub care se aşază un suport rece, metalic. Se închid borcanele etanş, cu capace, după care se întorc cu gura în jos şi se acoperă cu o patură. Se lasă la temperatura camerei, să se răcească lent, până a doua zi. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite