O reţetă pentru gurmanzi. Strugurii muraţi aduc gustul zilelor de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strugurii muraţi se pot servi alături de orice mâncare cu carne FOTO seriouseats.com
Strugurii muraţi se pot servi alături de orice mâncare cu carne FOTO seriouseats.com

În locul castraveciorilor la borcan, gurmanzii se pot delecta cu broboane de struguri lăsate în oţet alături de piper, zahăr şi scorţişoară. Marissa McClellan, bloggerul comunităţii culinare „Serious Eats“, a împărtăşit curioşilor reţeta delicioasă pe care o experimentează de ani buni.

Ingrediente:

1 kilogram de struguri roşii

o cană de oţet de mere

1 sfert de cană de apă

o cană de zahăr alb granulat

1 baton de scorţişoară

o jumătate de lingură cu pudră de vanilie

un sfert de lingură cu scorţişoară

câteva seminţe de muştar galben

Mod de preparare:

Se spală cu apă din belşug strugurii, se pun de-o parte boabele lovite sau pătate şi se păstrează cele ferme, apoi se taie codiţele cu o foarfecă. Oţetul de mere, apa şi zahărul se amestecă la foc mare într-o tigaie, până când încep să fiarbă. În interiorul unui borcan de 1 litru se presară condimentele şi se aşază broboanele de struguri, după care se toarnă oţetul fierbinte. La sfârşit, după ce borcanul a fost închis ermetic şi s-a răcit, se ia preparatul şi se depozitează în frigider pentru cel puţin 24 de ore. Se serveşte, ca şi tradiţioanala murătură, la orice mâncare cu carne.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite