O reţetă pentru gurmanzi. Strugurii muraţi aduc gustul zilelor de toamnă
0
În locul castraveciorilor la borcan, gurmanzii se pot delecta cu broboane de struguri lăsate în oţet alături de piper, zahăr şi scorţişoară. Marissa McClellan, bloggerul comunităţii culinare „Serious Eats“, a împărtăşit curioşilor reţeta delicioasă pe care o experimentează de ani buni.
Ingrediente:
1 kilogram de struguri roşii
o cană de oţet de mere
1 sfert de cană de apă
o cană de zahăr alb granulat
1 baton de scorţişoară
o jumătate de lingură cu pudră de vanilie
un sfert de lingură cu scorţişoară
câteva seminţe de muştar galben
Mod de preparare:
Se spală cu apă din belşug strugurii, se pun de-o parte boabele lovite sau pătate şi se păstrează cele ferme, apoi se taie codiţele cu o foarfecă. Oţetul de mere, apa şi zahărul se amestecă la foc mare într-o tigaie, până când încep să fiarbă. În interiorul unui borcan de 1 litru se presară condimentele şi se aşază broboanele de struguri, după care se toarnă oţetul fierbinte. La sfârşit, după ce borcanul a fost închis ermetic şi s-a răcit, se ia preparatul şi se depozitează în frigider pentru cel puţin 24 de ore. Se serveşte, ca şi tradiţioanala murătură, la orice mâncare cu carne.