Mituri despre mâncare, complet greşite: de ce trebuie să ţii cont atunci când găteşti cu alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alcoolul adăugat peste mâncare se evaporă abia după trei ore de preparare/FOTO Daily Mail
Alcoolul adăugat peste mâncare se evaporă abia după trei ore de preparare/FOTO Daily Mail

Cu toţii am auzit multe mituri legate de mâncare, de la importanţa micului dejun pentru cei care vor să slăbească la alegerea legumelor crude în detrimentul celor gătite. Nu toate sunt însă adevărate, avertizează nutriţioniştii.

Un studiu realizat în anul 2013 a demonstrat că nu are importanţă dacă mâncăm sau nu micul dejun, pentru că acest nu va influenţa pierderea în greutate, dacă dorim să slăbim. Fiecare persoană are nevoi alimentare diferite, aşa că micul depun poate consta doar într-o mică gustare. Este important însă ca dimineaţa să mâncăm proteine şi să evităm dulciurile şi carbohidraţii.

De asemenea, nu există alimente care să aibă calorii negative. Pentru că pur şi simplu nu există calorii negative. Dar atunci când vrem să slăbim putem mânca multe legume care conţin foarte puţine calorii, cum este de exemplu ţelina: doar 10 calorii la o porţie, scrie Daily Mail.

Uleiul de măsline conţine la fel de multe grăsimi ca orice alt ulei. Este însă mai sănătos, pentru că acesta conţine grăsimi mono-saturate, care au proprietăţi antioxidante, şi foarte puţine grăsimi saturate. Conţinutul caloric este însă egal cu al altor tipuri de ulei.

Chiar dacă legumele crude sunt sănătoase, unele sunt mai bune şi mai hrănitoare dacă sunt gătite. Printre acestea se numără roşiile, morcovii, spanacul, asparagus, dar şi ciupercile. Prin prepararea legumelor, corpul nostru va putea asimila mult mai uşor nutrienţii din ele.

Când vrem să slăbim nu trebuie să renunţăm complet la grăsimi. Consumate moderat, ele sunt bune pentru organismul nostru, în special pentru creier, care este format în procent de 60% din grăsime. Astfel, pentru dietă este mai bine să avem un regim alimentar bogat în grăsimi şi cu foarte puţini carbohidraţi, nu invers. Desigur, fiecare organism reacţionează diferit şi dietele ar trebui să fie personalizate, pentru că altfel nu funcţionează.

Un mit foarte răspândit este că un aliment care cade pe jos poate fi mâncat în siguranţă dacă este ridicat după cel mult 5 secunde. Studiile au demonstrat însă că în realitate mâncarea se contaminează cu bacterii imediat ce cade pe jos.

Sucurile de fructe şi legume sunt sănătoase, dar nu ar trebui să devină o regulă. Deşi conţin multe vitamine, ele nu au şi fibrele din fructe şi legume. Fără aceste fibre, zahărul din sucuri va duce la apariţia senzaţiei de foame, la schimbări bruşte de dispoziţie şi la lipsă de energie.

Când gătim cu alcool, de exemplu când adăugăm vin peste friptura la cuptor sau în mâncăruri cu sos, trebuie să ţinem cont că acesta se va evapora, dar nu după câteva minute, aşa cum avem impresia. Alcoolul se evaporă complet abia după trei ore de preparare.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite