Cele mai sănătoase vase pentru gătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasele de lut şi cele de sticlă se numără printre cele mai bune vase de bucătărie
Vasele de lut şi cele de sticlă se numără printre cele mai bune vase de bucătărie

Prepararea alimentelor este foarte importantă pentru sănătatea noastră. De aceea, este bine ca fiecare gospodină să ştie care sunt cele mai sănătoase vase de gătit. Pentru cine nu ştie în ce vase să gătească, iată cum să găteşti cât mai sănătos în cele mai bune vase din bucătărie.

Despre aluminiu se ştie că este un material nociv, ce nu se foloseşte la gătit. Acesta are efecte dăunătoare asupra organismului uman, de la tulburări ale sistemului hormonal la apariţia bolii Alzheimer. De altfel, aluminiul este pe lista celor mai periculoase substanţe toxice, listă făcută de Departamentul de Sănătate SUA.

Pentru cine are vase de aluminiu în bucătărie, cel mai bine ar fi să nu gătească în ele, ci doar să păstreze anumite alimente în ele. Vasele de aluminiu se spală cel mai bine cu apă şi puţin amoniac amestecat. Dacă sunt pătate, acestea se freacă cu suc de lămâie şi se fierb din când în când în apă amestecată cu oţet.

Cele mai sănătoase vase pentru gătit - teflonul, asociat cu apariţia unor tipuri de cancer

Probabil că cele mai multe familii au în casă unul sau mai multe vase de teflon. Ei bine, se pare că teflonul nu este cel mai sănătos material pentru vasele de gătit, mai ales atunci când este îndepărtat de pe vase.

Află pe clicksanatate.ro care sunt cele mai sănătoase vase pentru gătit

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite