Mâncăruri de post din Muntenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâncăruri de post din Muntenia
Mâncăruri de post din Muntenia

Există câteva mâncăruri de post din Muntenia foarte delicioase pe care le puteţi încerca şi dumneavoastră acasă. Iată câteva recomandări:

Iată trei mâncăruri de post, care au şi ingridiente de sezon, şi pe care le puteţi încerca în această perioadă, până la Paşte. 

Mâncăruri de post. Mâncare de dovlecei. Avem nevoie de un kilogram de dovlecei, 2 morcovi, o ceapă, un ardei, 200 ml suc de roşii, o legătură de mărar, ulei, sare şi piper. Într-o tigaie în care s-au pus câteva linguri de ulei la încins se pun la călit ceapa tocată şi ardeiul. După ce s-au călit se adaugă morcov tăiat rondele. Se spală bine dovleceii, se curăţă de coajă şi se taie în felii de grosimea unui deget. 

După ce ceapa, morcovul şi ardeiul s-au călit, se adaugă feliile de dovlecel si se condimentează mâncarea, după gust. După ce toate legumele s-au călit împreună se adaugă apă cât să le acopere în întregime. Mai ţinem mâncarea pe foc doar 20 de minute. Dacă o lăsăm mai mult pe foc, riscăm ca dovleceii să se rupă şi mâncarea să devină o pastă. Se serveşte cu mărar tocat mărunt pe deasupra. 

Mâncăruri de post din Muntenia. Ţelină cu măsline. Avem nevoie de 6 ţeline mici, 6 roşii, 4 cepe, 100 g măsline negre, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, sare şi piper după gust. 

Ţelina curăţată de coajă se taie felii rotunde, groase de un deget. Se toacă şi ceapa. Se pun împreună la prăjit în ulei, pe foc mic. Roşiile tăiate cubuleţe şi ţelina, după ce s-a muiat puţin, se pun într-o oală, împreună cu o cană de apă şi puţin pipere. Se lasă să fiarbă înăbuşit jumătate de oră. Când mâncarea e aproape gata, se adaugă măslinele şi se mai lasă 5 minute, apoi se potriveşte cu sare. Se serveşte cu verdeaţă tocată presărată deasupra (mărar şi pătrunjel).

Mâncăruri de post din Muntenia. Urzicile, perfecte pentru o primăvară fără anemie

Mâncăruri de post din Muntenia. Piure de urzici cu hrean. Pentru a prepara acest piure, avem nevoie de un kilogram de urzici, 2 linguri de făină, 4-5 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui, 2 căţei de usturoi, apă şi sare. 

Urzicile curăţate se spală în câteva ape. Se pune pe foc o oală cu apă, iar când dă în fiert se adaugă urzicile. Se mai ţin urzicile aproximativ 10 minute, apoi se scot şi se pun într-o sită. Când se răcesc, le stoarcem foarte bine şi le tocăm foarte fin. Se pot, de asemenea, toca la robot. 

Punem într-o tigaie cele 4-5 linguri de ulei de măsline şi, când se încinge uleiul, adăugăm 2 linguri de făină. Se amestecă repede cu o lingură de lemn circa 2 minute, după care se adaugă un polonic din apa în care au fiert urzicile. Se amestecă în continuare până ce tot lichidul e absorbit, apoi se adaugă un nou polonic de zeamă. În total, se adaugă 4 polonice, iar sosul rezultat va semăna cu o smântână. Se adaugă apoi urzicile şi 2-3 căţei de usturoi tocaţi foarte fin. Dacă mai este nevoie, mai adăugăm câteva polonice din apa urzicilor. Se serveşte cu hrean proaspăt ras. 

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite