Maioneză de post: reţetă rapidă, cu ţelină şi cartofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maioneză de post, reţetă. Perioada Postului nu ar trebui să fie extrem de greu de depăşit pentru cei care doresc să se cureţe sufleteşte, dar şi trupeşte. Din punct de vedere culinar, tentaţia poate fi ţinută în frâu cu ajutorul unor preparatele de post gustoase, nu numai sănătoase, cum este şi cazul acestui tip de maioneză.

Maioneză de post, reţetă: Ingrediente

4 cartofi
2 ţeline
100 ml ulei
sare
piper
1 lingură muştar
1-2 linguri zeamă de lămâie

Maioneză de post, reţetă: Mod de preparare

Cartofii şi ţelina se spală şi se curăţă, apoi se fierb în apă cu sare şi se pasează bine într-un castron. În pasta fină pe care o obţinem, turnăm uleiul, puţin câte puţin, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn, după care se adaugă muştarul, conform clickpoftabuna.ro

Se omogenizează la fel cum procedăm la o reţetă clasică de maioneză, turnăm apoi zeama de lămâie şi adăugăm sarea şi piperul, după care amestecăm bine până când compoziţia devine pufoasă.

Maioneza de post poate fi folosită la tot felul de salate, inclusiv salată de boeuf, o puteţi servi ca ingredient la preparate de post sau ca variantă uşoară la mâncărurile care conţin maioneză clasică.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite