Dulceaţa de roşii, deliciu pentru zilele de toamnă: cu ce tip de mâncăruri se poate combina preparatul simplu şi aromat
0Pentru iubitorii de reţete exotice, dulceaţa de roşii va deveni cu siguranţă o provocare. Cu un gust ieşit din comun, preparatul va impresiona musafirii prin textura unică şi gustul aparte.
Dulceata de roşii poate părea o reţetă ciudată la prima vedere, dar dacă o încercaţi cu siguranţă va deveni una dintre preferatele voastre. Extrem de simplă şi rapidă, aceasta poate fi servită pe pâine, alături de avocado stropit cu lămâie, sau pur şi simplu pentru bruschete, aromatizarea sosurilor sau la pizza.
Ingrediente:
2 kilograme de roşii prunişoare (sau cherry, Roma)
1 legătură busuioc proaspăt (tocat mărunt)
2 batoane scorţişoară
2 cepe roşii (mari) tocate mărunt
330grame zahăr tos
110grame zahăr brun
1 linguriţă de sare
1/2 linguriţă coriandru
un varf de linguriţă de cumin
25mililitri oţet de cidru de mere
25mililitri oţet balsamic
zeama de la o 1 lămâie
Mod de preparare:
Roşiile se crestează în formă de cruce la capăt şi se aşează într-un vas cu apă care clocoteşte. Când pielea se desprinde de miez, focul se opreşte şi roşiile se răcesc brusc în apă cu gheaţă, scrie culinar.ro.
Se decojesc, se toacă şi se aşează în oala în care au fiert. Se adaugă şi restul ingredientelor şi se aduce la punctul de fierbere, amestecând constant, la foc mediu. Se fierbe între 2 si 3 ore, până când scade cantitatea de lichid şi capată consistenţa unui gem. Se amestecă constant, având grijă să nu se ardă.
Pentru un plus de aromă şi senzaţie puteţi adăuga şi un ardei iute tocat mărunt.
Se toarnă fierbinte în borcanele sterilizate, se închid bine, după care se lasă câte 5 minute cu întoarse cu fundul în sus.
Se pastrează în cămară, ferite de razele soarelui.