Delicatesă de toamnă: zacuscă de ciuperci şi fasole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zacuscă de ciuperci şi fasole FOTO codrosu.ro
Zacuscă de ciuperci şi fasole FOTO codrosu.ro

Cum toamna este sezonul conservelor, iar zacusca se numără printre cele mai populare alimente din această perioadă, vă propunem o reţetă gustoasă de zacuscă de ciuperci şi fasole.

Zacuscă de ciuperci şi fasole: ingrediente

- 5 kilograme de ardei şi gogoşari roşii

- 2 kilograme de ceapă

- 2 kilograme de fasole

- 1 kilogram de morcovi

- 4-5 ardei iuţi

- 1 litru de bulion de roşii

- 1 borcan de 400de grame de ciuperci

- sare, piper, foi de dafin

- o jumătate de litru de ulei

Zacuscă de ciuperci şi fasole: mod de preparare

Punem fasolea la fiert, după ce o spălăm bine. Între timp, curăţăm ceapa şi o punem la fiert într-un alt vas, pentru zece minute. Curăţăm ardeii şi gogoşarii, pe care îi tocăm cu ajutorul robotului de bucătărie sau al unui blender, după care mărunţim şi ceapa fiartă şi strecurată. Ardeii, gogoşarii şi ceapa se lasă apoi să fiarbă în suc propriu. În continuare, tocăm morcovii şi îi adăugăm în amestec. Când observăm că zeama legumelor amestecate a scăzut, adăugăm uleiul. 

Ingredientele se lasă la fiert vreme de 40-50 de minute, după care adăugăm fasolea fiartă şi tocată, şi ciupercile. Condimentăm amestecul cu sare, piper şi o mână de doi de dafin, iar apoi lăsăm la fiert până se îngroaşă iar uleiul începe să iasă la suprafaţă.

Cât este încă fierbinte, zacusca se toarnă în borcane. Pe fundul unei oale mari aşezăm un prosop, punem borcanele, şi adăugăm apă aproape până la capac. Se lasă la foc mediu aproximativ 40 de minute din momentul în care începe să fiarbă, potrivit bucataras.ro.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite