Cum au fost creaţi, din greşeală, pufuleţii cu brânză, într-o fabrică care producea hrană pentru animale VIDEO
0În ciuda defectelor pe care le au - de la culoarea portocalie până la ciudata lor aromă sintetică - pufuleţii cu brânză se numără printre cele mai populare gustări din lume. Povestea ciudată princare aceştia au fost făcuţi îi face şi mai ademenitori. Aceştia sunt un produs secundar al mâncării pentru animale, notează „The Independent“.
Gustarea puternic colorată a fost creată de un producător de hrană pentru animale, Corporaţia Flakall din Beloit, Wisconsin, în anul 1935. Pentru a face mâncarea s-a folosit o râşniţă pentru fulgii de porumb. Pentru a curăţa aparatul, personalul punea porumb umed în râşniţă. Spre surprinderea muncitorilor, prin acest proces se formau bucăţi aerisite de porumb. Astfel, au luat naştere primii pufuleţi de porumb.
Un angajat pe nume Edward Wilson a văzut potenţialul pufuleţilor şi a luat câţiva acasă, să afle dacă pot fi mâncaţi de către oameni. Rezultatul a fost apariţia pufuleţilor Korn Kurls, conform site-ului „Atlas Obscura“.
Produsul a avut un succes atât de mare încât corporaţia Flakall şi-a lărgit linia de produse, incluzând gustările pentru oameni şi animale şi schimbându-şi numele în Adams, pentru a lăsa în urmă renumele de fabrică pentru mâncare de animale.
Şi alte firme au profitat de această invenţie, inclusiv producătorii de la Chee Wees, care au dezvoltat produse similare la începutul secolului XX. Jocul s-a schimbat însă în anul 1948 când cei de la Cheetos au început să producă pufuleţi şi, astfel, a devenit cel mai cunoscut brand de pufuleţi cu brânză din Statele Unite. De atunci, pufuleţii s-au răspândit în toată lumea, Wotsits în Marea Britanie, Pofak în Iran şi Twisties în Australia.