Cozonac tradiţional cu nucă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa foto: profimedia
sursa foto: profimedia

Ne-a bucurat iernile copilăriei când îl mâncam proaspăt ieşit din cuptor cu o cană de lapte. Sau când îl înmuiam în aceeaşi cană cu lapte când se mai usca dar era la fel de bun ca atunci când ieşea aburind din cuptorul bunicii. Cozonacul tradiţional cu nucă era la fel de bun de fiecare dată.

Mirosul nucilor coapte în cuptor este de secole asociat cu Sărbătorile de Iarnă. Ele amintesc de semnificaţia copacului puternic de la care provin şi ne conferă o stare de siguranţă, de stabilitate emoţională. Ce ar însemna Crăciunul fără un tort sau o prăjitură delicioasă cu nuci?

Cozonac tradiţional cu nucă – Ingrediente (2 cozonaci)

1 kg făină
8 gălbenuşuri
3 albuşuri
40 g drojdie proaspătă
250 g zahăr
2 pliculeţe zahăr vanilat
500 ml lapte
200 g unt
1 praf de sare
coaja rasă de la 1 lămâie
1 ou pentru uns deasupra

Pentru umplutură
300 g nucă
150 g rahat
5 albuşuri
300 g zahăr

află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite