Cheesecake delicios cu zmeură şi ciocolată
0Dacă vă doriţi să pregătiţi un desert special pentru prieteni sau familie, vă recomandăm o prăjitură americană delicioasă, o combinaţie excelentă de brânză cu zmeură.
Ingrediente:
Crustă
200 grame biscuiţi digestivi cacao
120 grame unt
Cremă:
15 grame gelatină granulată
100 mililitri apă rece
300 grame zmeură (proaspătă sau congelată)
200 grame zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
250 grame mascarpone
200 g cremă de brânză
200 mililitri frişcă lichidă
100 grame ciocolată neagră (minim 55% cacao)
Glazură
100 grame ciocolată neagră (minim 55% cacao)
75 mililitri lapte
50 grame unt
Decor
zmeură proaspată
aşchii de ciocolată
Mod de preparare:
Crusta
Cu robotul de bucatarie mărunţim biscuiţii. Peste ei adăugăm untul topit şi amestecăm pentru omogenizare. Cu ajutorul unei linguri întindem biscuiţii pe fundul unei forme rotunde de tort (diametru 22centimetri) .
Crema
Hidratăm gelatina în apă. Zmeura o amestecăm cu zahărul şi o punem pe foc mic, amestecând mereu, circa 10 minute. Dăm deoparte (mixăm puţin cu blenderul vertical în zmeură) şi adăugăm zahărul vanilat (cine doreşte poate trece zmeura printr-o sită pentru a separa sucul şi pulpa de zmeură, de seminţe), apoi lăsăm să se răcorească puţin şi adăugăm gelatina hidratată. Lăsăm să se răcească complet.
Mascarponele îl mixăm cu cremă de brânză, zmeură răcită, frişca bătută spumă şi ciocolata dată pe răzătoarea mare. Crema obţinută o întindem peste crusta din forma de tort, apoi dăm la frigider.
Glazura
Într-o crăticioară punem ciocolata ruptă bucaţele, untul şi laptele. Aşezăm pe foc mic, amestecând pentru omogenizare. Lăsăm glazura să se răcorească (câteva minute) apoi o întindem peste cremă. Dăm la frigider până se întăreşte, decorăm cu zmeură proaspătă şi aşchii de ciocolată.
Tăiem felii cu un cuţit trecut prin apă fiartă şi apoi şters.
Sursă: miremirc.ro