Chec delicios cu prune uscate, ciocolată şi rom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă sunteţi adepţii checurilor, pentru un plus de aromă adăugaţi reţetei câteva prune. În acest mod veţi obţine un desert aromat şi veţi scădea cantitatea de zahăr utilizată.

Ingrediente:

80 grame prune uscate

60 mililitri rom

200 grame ciocolată cu lapte

100 grame unt

4 ouă

150 grame zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

150 grame migdale măcinate fin

50 grame făină

1 linguriţă praf de copt

un praf de sare

200 grame ciocolată cu lapte

60 mililitri smântană pentru frişcă

1-2 linguri migdale măcinate fin

  Mod de preparare:

   Blat

Prunele uscate le tăiem cubuleţe şi le punem în rom de seara până dimineaţa sau circa 3 ore, până absorb tot rom-ul.

Ciocolata ruptă bucăţele împreună cu untul moale de la temperatura camerei, le topim într-o cratiţă cu fund dublu de inox, pe foc mic, amestecând mereu. Lăsăm deoparte.

Galbenuşurile şi zaharul le mixăm timp de 5 minute, apoi adăugăm ciocolata topită, amestecând bine, apoi migdalele măcinate fin amestecate cu făina şi praful de copt, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă cu praful de sare şi cele 2 plicuri de zahăr vanilat.

image

Adăugăm apoi prunele înmuiate în rom şi amestecăm cu mişcări circulare de câteva ori. Compoziţia o turnăm într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.

image

Coacem în cuptorul preîncălzit, la 170 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul scobitorii.

Glazura

Topim ciocolata împreună cu smântana pentru frişcă, pe foc mic, apoi întindem peste checul rece. Deasupra presărăm cele 2 linguri cu migdale măcinate fin.

image

Sursă: miremirc.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite