Cele mai frecvente 5 greşeli pe care le faci când găteşti paste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este important sa pui sare in apa in care fierbi pastele.
Este important sa pui sare in apa in care fierbi pastele.

Pastele sunt un ingredient indispensabil şi versatil în ceea ce priveşte arsenalul pe care îl avem în bucătărie. Folosite la ore diferite şi pentru a potoli foamea unor oaspeţi diferiţi, pastele sunt cele pe care te poţi baza atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend, când organizezi mese festive.

Dar în ciuda faptului că par atât de simplu de preparat, pastele perfecte continuă să le scape printre degete multora dintre noi. Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care şi tu le faci atunci când găteşti paste acasă şi pe care ar trebui să le ştii:

  • Fiertul

Regulile fundamentale ale pastelor bine fierte încep cu câteva lucruri de bază: oala trebuie să aibă mărimea potrivită şi trebuie să ai o cantitate suficientă de apă în care să le fierbi. Dacă vei folosi o oală sau o cratiţă orea mică sau nu ai pus la fiert suficientă apă, acest lucru va face ca pastele să se lipească între ele şi să se fiarbă în mod inegal.

Nu contează cât de bun este sosul tău de paste, dacă baza mâncării va fi compromisă încă de la început. Pentru 500 de grame de paste, va trebui să foloseşti o oală în care au loc cel puţin 5 litri de apă şi să o umpli pe trei sferturi.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite