Ce legume nu se mănâncă crude

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este bine să evităm anumite legume crude şi să le preparăm termic.
Este bine să evităm anumite legume crude şi să le preparăm termic.

Se spune că nu trebuie să gătim prea mult legumele deoarece îşi pierd o mare parte din proprietăţile nutritive. Însă, această regulă nu se aplică în cazul tuturor legumelor.

Legumele crucifere

Varza, conopida şi broccoli se numără printre legumele pe care unii oameni preferă să le adauge în salată, fără a fi însă gătite în prealabil, mai ales că au puţine calorii şi sunt recomandate în timpul dietelor. Totuşi, sunt mai greu de digerat şi din acest motiv provoacă balonare şi gaze intestinale. Zaharurile din legumele crucifere sunt mai u;or de digerat după ce acestea au fost gătite.Cei care suferă de probleme tiroidiene ar trebui să evite să mănânce astfel de legume crude, deoarece poate inhiba producerea de hormoni.

Află pe clickpoftabuna.ro ce alte legume nu trebuie consumate crude!

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite