Câte nuci şi seminţe trebuie să mănânci zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adăugate în dulciuri sau în salate, seminţele şi nucile sunt o sursă de grăsimi sănătoase. Au însă aport energetic mare, aşadar se pot dovedi adevărate bombe calorice dacă sunt consumate în exces.

Seminţele de dovleac, sursă de magneziu

Mai exact, un sfert de ceaşcă de seminţe crude descojite de dovleac îţi asigură jumătatea din cantitatea de magneziu de care ai nevoie zilnic. Acest mineral este esenţial pentru menţinerea sănătăţii sistemului osos, dar şi pentru scăderea nivelului de colesterol rău din sânge. Mai conţin, de asemenea, fier, fosfor, proteine şi zinc. Seminţele pot fi adăugate în salate de crudităţi sau pot fi presărate peste supele cremă şi în iaurtul de la micul dejun. Chiar dacă prăjite sunt mai bune la gust, evită acest obicei, deoarece se pierde o mare parte din minerale.

Seminţele de floarea-soarelui scad trigliceridele

Uleiul de floarea-soarelui este cel mai utilizat la noi în ţară, iar seminţele acestei flori nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică. Trebuie consumate doar în stare crudă, deoarece conţin fitosteroli, esenţiali pentru scăderea trigliceridelor. În acelaşi timp, o mână de seminţe este o gustare ideală între mese, deoarece conţin fibre şi proteine. Ele asigură o senzaţie de saţietate de lungă durată şi alungă oboseala, mai ales în a doua parte a zilei. Pot fi adăugate în salate, în iaurt sau chiar în pâine.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite