Trump, descris de consilierii săi ca un copil care se plictiseşte repede şi e dependent de televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiecţie în Times Square, din New York, de la învestitura lui Donlad Trump FOTO AFP
Proiecţie în Times Square, din New York, de la învestitura lui Donlad Trump FOTO AFP

Surse din cadrul Casei Albe îl descriu pe noul preşedinte american Donald Trump ca pe un copil care se plictiseşte repede şi e dependent de televizor, ceea ce le dă mari bătăi de cap consilierilor săi.

Presa de peste Atlantic relatează despre obiceiurile proaste şi reacţiile impulsive ale noului locatar de la Casa Albă.

Washington Post scrie în ediţia sa de vineri că Donald Trump este, potrivit unor consilieri de-ai săi, ca un copil dezorientat şi capricios ce preferă să-şi canalizeze atenţia asupra ştirilor de la televizor.

Jurnalista Maggie Haberman, care l-a intervievat telefonic pe Trump, prezintă în New York Times o parte din programul noului preşedinte american.

Potrivit ei, Donald Trump se trezeşte la şase dimineaţa şi îşi începe ziua deschizând televizorul. Şedinţele sale încep la nouă dimineaţa, prea devreme pentru el. Sfârşitul zilei îl prinde tot în faţa televizorului, având în vedere că nu citeşte cărţi şi nici nu are familia alături. Soţia sa Melania stă în cursul săptămânii la New York, împreună cu fiul lor Barron, şi îl vizitează doar în weekend.

Un apropiat al lui Trump a recunoscut pentru Politico faptul că noul lider de la Casa Albă „se plictiseşte repede şi îi place să se uite la televizor“.

Mai mult, Trump are tendinţa de a reacţiona impulsiv la unele ştiri. De exemplu, el s-a arătat deranjat de materialul precum că la învestirea sa au venit mai puţini oameni decât la cea a fostului preşedinte Barack Obama şi l-a trimis, în pofida tuturor părerilor contrare, pe purtătorul său de cuvânt, Sean Spicer, să mintă asupra cifrelor.

În afară de televizor, Trump nu se poate dezlipi nici de tableta sa cu sistem de operare Android, pe care o foloseşte împotriva avertismentelor consilierilor săi.

Mai mulţi jurnalişti au observat că postările sale pe Twitter sunt în mare parte răspunsuri la ceea ce vede la televizor, în special pe Fox News.

De exemplu, Bill O'Reilly, de la Fox News, a prezentat marţea trecută statistici privind violenţa în Chicago şi a reîmprospătat promisiunea lui Trump de a trimite forţele federale în acest oraş din Illinois şi al treilea ca număr de locuitori din Statele Unite.

Donald Trump a reacţionat pe Twitter la o oră de la prezentarea acestui material.

„Dacă Chicago nu rezolvă îngrozitorul «carnagiu» în desfăşurare - 228 de atacuri în 2017 şi 42 de morţi (în creştere cu 24% în raport cu 2016) -, voi trimite forţele federale!“, a scris el.

Trump a procedat la fel în cazul unor acuzaţii nefondate de fraude electorale. Vinerea trecută, în jurul orei şapte şi jumătate dimineaţa, un anume Gregg Phillipps din Texas, care pretinde că deţine probe potrivit cărora milioane de persoane ar fi votat ilegal pentru Hillary Clinton la alegerile din 8 noiembrie 2016, a fost criticat în direct de un jurnalist al CNN.

Noul preşedinte american a luat atitudine faţă de acest subiect la nici o oră de la difuzarea materialului.

„Aştept cu nerăbdare să văd rezultatele finale ale VoteStand. Gregg Phillips şi echipa sa spun că cel puţin trei milioane de voturi nu au fost legale“, a replicat el pe contul său de Twitter.

Acum consilierii săi încearcă să-l convingă să renunţe la aceste obiceiuri şi reacţii necontrolate.

„Este important să limităm aceste“ activităţi, a subliniat sursa citată de Politico.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite