SUA impune noi sancţiuni Coreei de Nord după atacul cibernetic asupra companiei Sony Pictures
0Noile sancţiuni au fost anunţate de Casa Albă. Trei organizaţii din Coreea de Nord şi 10 persoane au fost sancţionate în urma atacului cibernetic asupra companiei Sony Pictures, cea care a lansat filmul „The Interview“, despre asasinarea fictivă a liderului nord coreean. Atacul cibernetic se bănuieşte că a fost lansat din Coreea de Nord.
SUA a impus noi sancţiuni Coreei de Nord ca răspuns la atacul cibernetic lansat împotriva Sony Pictures Entertainment şi despre care se bănuieşte că ar fi opera unor hackeri nord coreeni.
Oficiali de la Casa Albă au declarat că preşedintele Barack Obama a semnat vineri un ordin executiv prin care a sancţionat trei organizaţii din Coreea de Nord şi 10 persoane.
Casa Albă a declarat că măsura a fost un răspuns la "acţiuni provocatoare, destabilizatoare, precum şi represive" din Coreea de Nord.
Sancţiunile SUA sunt deja în vigoare peste programul nuclear al Coreei de Nord.
„The Interview“, filmul aşteptat de aproape toată lumea, mai puţin de nord coreeni
Studiourile Sony Pictures Entertainment au anulat premiera mondială a filmului „The Interview“, după ce un grup de hackeri au lansat ameninţări, aducând aminte de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.
Oficialii americani au confirmat că în spatele atacului cibernetic masiv împotriva studiourilor Sony Pictures Entertainment se află regimul nord-coreean, care a criticat filmul în repetate rânduri, numindu-l „un act satanic“ şi susţinând că protagoniştii ar trebui „aspru pedepsiţi.“ La rândul lui, preşedintele american Barack Obama a declarat că Washingtonul nu tratează atacul cibernetic drept o declaraţie de război, ci drept un „act de vandalism“, salutând totodată decizia studiourilor de a difuza filmul în ciuda ameninţărilor teroriste.
Înainte de anularea filmului, directorii de la Sony Pictures comentau că „The Interview“ nu este „deloc amuzant“ şi că ar fi un eşec la nivel internaţional. „Punctul de vedere unanim în acest caz este că acesta este un nou eşec al celor doi (Seth Rogen şi James Franco - n.red.)“, se afirmă într-un mesaj, despre care se presupune că ar fi fost scris de Peter Taylor de la filiala din Marea Britanie a Sony Pictures. Taylor a spus că filmul nu este „deloc amuzant şi este repetitiv“, iar „James Franco dovedeşte încă o dată că enervarea este principalul său atu şi este păcat pentru că acest personaj ar fi putut fi atrăgător şi amuzant dacă nu ar fi fost interpretat de el“.
Taylor şi alţi oficiali ai Sony au fost de părere că prima jumătate de oră a filmului, care conţine un interviu satiric cu artistul hip hop Eminem, este amuzantă, dar este umbrită apoi de „violenţă foarte realistă care ar fi fost şocantă şi pentru un film de groază“. Oficialii din Olanda ai Sony au catalogat filmul ca „neechilibrat“, iar un director francez al companiei a spus că filmul merge prea departe. „Umorul lui Seth Rogen nu prea trece spre public“, a spus oficialul francez al companiei. Reprezentanţii sud-coreeni ai Sony s-au arătat îngrijoraţi în legătură cu potenţialele probleme politice şi de inexactităţile privind accentul nord-coreean folosit în film şi i-au catalogat pe actorii principali ca fiind „slabi“, arată Mediafax.
Atacul informatic din 24 noiembrie este unul dintre cele mai grave comise vreodată împotriva unei companii atât de mari precum Sony Pictures Entertainment. Hackerii au expus datele personale, inclusiv adrese, e-mailuri şi numere de securitate socială, ale celor 47.000 de angajaţi de la Sony, dar şi ale unor celebrităţi, printre care Angelina Jolie, Cameron Diaz şi Leonardo DiCaprio. Printre documentele care au fost publicate ilegal se numără şi unele deosebit de stânjenitoare pentru Sony, precum mesajele co-preşedintelui companiei, Amy Pascal, care a scris fraze cu tendinţe rasiste despre liderul american Barack Obama în corespondenţa sa cu un producător de film, scrie Mediafax. Reprezentanţii studiourilor se află de atunci într-o situaţie dificilă, încercând să gestioneze situaţia de criză, mai ales după publicarea unor mesaje insultătoare, în care un producător a decris-o pe Jolie drept „un copil răsfăţat şi prea puţin talentat“, iar pe DiCaprio „o persoană josnică.“
Despre controversele iscate de filmul „The Interview“ mai puteţi citi:
VIDEO Regimul nord-coreean critică o comedie hollywoodiană despre asasinarea liderului Kim Jong-un Comedia „The Interview“, care urmează să fie lansată în această toamnă, stârneşte deja controverse din cauza subiectului delicat: doi americani pun la cale asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un.
O comedie despre asasinarea lui Kim Jong-Un, „un act satanic de provocare“ care merită „o pedeapsă aspră“ Un nou film despre regimul comunist de la Phenian în care joacă actorii James Franco şi Seth Rogen are parte de criticile oficialilor nord-coreeni. Filmul este catalogat drept „un act satanic de provocare“ care merită „o pedeapsă aspră“ şi ca pe „o insultă la adresa poporului“. Cu toate acestea, Rogen a ales să sărbătorească ameninţarea cu fanii săi, fumând marijuana.
Un nou atac informatic: documente personale ale actorilor, furate din serverele studiourilor Sony Pictures Reprezentanţii Sony Pictures Entertainment, studiourile cinematografice din spatele unor blockbustere precum „Spider-Man“ şi „James Bond“, au dezvăluit că în timpul unui atac informatic asupra serverelor au fost furate mai multe date personale, inclusiv ale actriţelor Cameron Diaz şi Angelina Jolie, relatează „Daily Mail“.
Nume fictive folosite de vedete şi numărul de telefon al lui Brad Pitt, printre informaţiile făcute publice de hackerii studiourilor Sony Brad Pitt a devenit cea mai nouă ţintă a atacului informatic lansat de grupul de hackeri „Guardians of Peace“ asupra studiourilor cinematografice Sony Pictures, piraţii cibernetici făcând public numărul de telefon al actorului. Reprezentanţii Sony spun că regimul din Coreea de Nord ar fi responsabil pentru atac, iar hackerii promit că dezvăluirile sunt doar începutul.
Noi scurgeri de informaţii după atacul hackerilor asupra Sony: Angelina Jolie, „o actriţă netalentată şi răsfăţată“ Angelina Jolie este numită „o actriţă netalentată şi răsfăţată“ într-un schimb de mailuri între reprezentanţi ai companiei Sony Pictures. Acestea sunt cele mai recente informaţii care ies la iveală după atacul informatic a cărui ţintă au fost studiurile Sony, potrivit dailymail.co.uk.
Un nou atac informatic asupra Sony: Leonardo DiCaprio, „o persoană josnică“ Noi emailuri ale reprezentaţilor studiourilor Sony au fost făcute publice de către grupul de hackeri Guardians of Peace. Printre acestea, un e-mail în care actorul Leonardo DiCaprio este numit „josnic“, conform variety.com.
Premiera de la New York a comediei despre asasinarea lui Kim Jong-Un, anulată din cauza ameninţărilor: „Amintiţi-vă de 11 septembrie 2001“ Premiera de la New York a filmului „The Interview“, comedie marca Sony despre asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-Un, a fost anulată, după ce grupul de hackeri „Guardians of Peace“ a formulat ameninţări la adresa celor care vor participa la eveniment, aducând aminte de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2011.
VIDEO Scena asasinării lui Kim Jong-Un din comedia „The Interview“, făcută publică. Paulo Coelho vrea să difuzeze gratuit filmul, după anularea premierei Grupul de hackeri „Guardians of Peace“ a făcut publică presupusa scenă a morţii liderului nord-coreean Kim Jong-Un din filmul „The Interview“, peliculă în urma căreia studiourile Sony au suferit unul dintre cele mai grave atacuri cibernetice. Directorii Sony catalogau filmul drept „un eşec“ înainte de anulare, însă scriitorul Paulo Coelho s-a oferit să difuzeze pelicula gratis.
Sony renunţă la premiera mondială a comediei despre asasinarea lui Kim Jong-Un, după ameninţările teroriste venite din partea Phenianului Studiourile Sony Pictures Entertainment au anulat premiera mondială a filmului „The Interview“, comedia despre asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-Un, după ce un grup de hackeri, despre care oficialii americani spun că lucrează pentru Phenian, au lansat ameninţări, aducând aminte de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.
Obama: Atacul nord-coreean asupra Sony Pictures este un act de „vandalism cibernetic” Preşedintele american Barack Obama a declarat că Washingtonul nu tratează atacul cibernetic nord-coreean asupra casei de producţie Sony Pictures drept o declaraţie de război, ci drept un „act de vandalism”.