O comedie despre asasinarea lui Kim Jong-Un, „un act satanic de provocare“ care merită „o pedeapsă aspră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou film despre regimul comunist de la Phenian în care joacă actorii James Franco şi Seth Rogen are parte de criticile oficialilor nord-coreeni. Filmul este catalogat drept „un act satanic de provocare“ care merită „o pedeapsă aspră“ şi ca pe „o insultă la adresa poporului“. Cu toate acestea, Rogen a ales să sărbătorească ameninţarea cu fanii săi, fumând marijuana.

Cu o lună înainte de lansarea internaţională a filmului „The Interview“, peliculă în care James Franco şi Seth Rogen joacă rolul unor jurnalişti de televiziune însărcinaţi de CIA cu asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-Un, regimul dictatorial din Coreea de Nord a condamnat comedia într-o declaraţie publică făcută prin intermediul site-ului Uriminzokkiri. Scrisă sub pseudonim, declaraţia denunţă filmul ca fiind „un act satanic de provocare“ care merită „o pedeapsă aspră“, scrie „The Hollywood Reporter“.

„Obrăznicia de a arăta acest film de propagandă, care este compus din imagini absurde şi deturnări ale adevărului, este un act satanic de provocare împotriva republicii noastre extrem de demne şi o insultă la adresa poporului nostru drept. Realizatorii fără valoare ai peliculei au câştigat doar câţiva dolari aruncaţi de conspiratori, au compromis demnitatea cinematografiei şi au îndrăznit să producă un astfel de film. Trebuie să fie supuşi unei pedepse aspre“, se specifică pe site. Totodată, autorul critică încercarea Statelor Unite ale Americii de a ameninţa autoritatea statului. „Cât de jalnică este încercarea Statelor Unite de a dărâma autoritatea republicii noastre care creşte mai puternică pe zi ce trece cu un film sărăcăcios, după ce nicio presiune şi ameninţare nu au dat roade?“, se mai specifică.

În ciuda ameninţării, Seth Rogen şi-a invitat fanii să fumeze marijuana alături de el la o previzualizare a filmului ce va avea loc pe 8 decembrie în Denver, stat care a legalizat consumul drogului în scop recreaţional. „Vom avea o proiecţie #TheInterviewMovie în Colorado acolo unde mă voi «prăji» cu toţi cei prezenţi şi putem fuma iarbă în sală“, a scris Rogen pe Twitter, el fiind cunoscut pentru „pasiunea“ sa faţă de marijuana.

Aceasta nu este prima dată când regimul comunist de la Phenian a atacat filmul hollywoodian, în vară, purtătorul de cuvânt al agenţiei KCNA declarând că vede pelicula drept „un act de terorism“, promiţând „represalii nemiloase“. Mai mult, un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene i-a catalogat drept „gangsteri“ pe producătorii şi regizorul filmului şi a cerut cenzurarea acestuia, arată Mediafax.

În 2004, Hollywoodul a ironizat regimul nord-coreean în comedia satirică „Team America“, în care tatăl lui Kim Jong-Un, Kim Jong-Il, era descris ca un despot izolat şi inhibat. În trailerul filmului „The Interview“, un agent al CIA pretinde că această ţară asiatică este „cea mai periculoasă din lume“ şi explică personajelor interpretate de James Franco şi Seth Rogen cultul personalităţii întreţinut de dinastia Kim în Coreea de Nord. „Poporul lui Kim Jong-un crede tot ce el îi spune, inclusiv faptul că el poate să vorbească cu delfinii, că nu urinează şi nu defechează“, spune acel agent.

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite