Qatarul elimină vizele pentru 80 de ţări, inclusiv pentru România

Qatarul elimină vizele pentru 80 de ţări, inclusiv pentru România

Doha, capitala Qatarului FOTO EPA

Statul Qatar, izolat de vecinii săi în urma unor acuzaţii de susţinere a terorismului, a anunţat miercuri că a eliminat vizele pentru 80 de ţări, printre acestea aflându-se şi România. Anunţul a fost făcut de directorul Qatar Airways, Akbar al-Baker.

Ştiri pe aceeaşi temă

Qatarul încearcă să iasă din izolarea impusă de vecinii săi deschizându-şi frontierele către alte 80 de ţări, în principal din Occident.

Cetăţenii Marii Britanii, Statelor Unite, Canadei, Indiei, Africii de Sud, Insulelor Seychelles, Australiei şi Noii Zeelande, dar şi ai României pot intra de-acum fără vize în Qatar.

Românii care vor să viziteze Qatarul vor putea intra în acest emirat din Golful Persic prezentând paşaportul, care trebuie să mai fie valid încă minim şase luni, şi un bilet care să confirme întoarcerea în ţara natală sau continuarea călătoriei.

În funcţie de cetăţenia vizitatorilor, aceştia vor avea dreptul de a petrece fie un total de 90 de zile în Qatar, cu intrări multiple într-o perioadă de 180 de zile, fie un total de 30 de zile cu intrări multiple, într-o perioadă tot de 30 de zile, cu posibilitatea extinderii pe încă 30. România face parte din prima categorie, alături de alte 32 de ţări, precizează Agerpres în pagina electronică.

Qatarul devine „cea mai deschisă ţară din regiune“, s-a felicitat preşedintele interimar al Autorităţii qatariote pentru Turism, Hassan Al Ibrahim.

„Suntem încântaţi să-i invităm pe vizitatori să ne descopere ospitalitatea, moştenirea culturală şi comorile naţionale“, a adăugat oficialul de la Doha.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain au rupt la 5 iunie relaţiile şi şi-au închis frontierele maritime, aeriene şi terestre cu Statul Qatar, acuzându-l de sustinerea „terorismului“ şi întreţinerea unor relaţii strânse cu Iran, rivalul şiit regional al monarhiei sunnite saudite. Qatarul a respins aceste acuzaţii.

citeste totul despre: