Mister elucidat: unde îşi petrece Macron prima vacanţă în calitate de preşedinte

Mister elucidat: unde îşi petrece Macron prima vacanţă în calitate de preşedinte

Emmanuel şi Brigitte Macron FOTO AFP

Misterul asupra primei vacanţe a lui Emmanuel Macron în calitate de preşedinte al Franţei nu a durat mult timp. Dacă Palatul Élysée rămâne evaziv pe acest subiect, presa franceză scrie că preşedintele francez se află la Marsilia şi se relaxează în casa unui lider local.

Ştiri pe aceeaşi temă

Le Journal du Dimanche a aflat că Emmanuel Macron şi soţia sa Brigitte au sosit la Marsilia joi şi s-au cazat în reşedinţa privată a prefectului regiunii Provence-Alpes-Côte d'Azur, Stéphane Bouillon. Reşedinţa lui Bouillon are un parc de câteva hectare, o piscină şi oferă o privelişte impresionantă, fiind situată pe un deal din Roucas Blanc, un cartier din arondismentul VII al Marsiliei.

La Provence confirmă informaţia, scriind că Emmanuel Macron a fost văzut vineri făcând jogging pe plaja Prado. Ulterior, preşedintele francez şi soţia sa au vizitat Castelul Buzine, unde are loc o expoziţie dedicată lui Jean-Paul Belomdondo.

Castelul Buzine (în imagine) îşi datorează celebritatea scriitorului şi cineastului Marcel Pagnol FOTO Twitter @kiara_visentini

Palatul Élysée a refuzat să comenteze aceste informaţii, repetând doar că Macron îşi petrece vacanţa undeva în Franţa şi este „mobilizabil în orice moment“.

Plaja Prado din Marsilia FOTO thousandwonders.net

La Provence mai scrie că Macron va rămâne în acest oraş de la Marea Mediterană până la 20 august, însă Élysée nu a vrut să comenteze această informaţie. Preşedinţia franceză a precizat doar că Emmanuel Macron este aşteptat în Europa de Est începând din 23 august. El urmează viziteze Austria, România şi Bulgaria, în scopul de a consolida legăturile cu aceste ţări.

citeste totul despre: