Celebra Mihaela Mihai a refuzat să participe la Cerbul de Aur 2018: „Voi fi «marea absentă» a acestui eveniment“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Mihai FOTO Cinemagia
Mihaela Mihai FOTO Cinemagia

Celebra solistă Mihaela Mihai, în vârstă de 71 ani, a anunţat că nu va participa la ediţia jubiliară a Festivalului Cerbul de Aur de la Braşov, eveniment la care a cântat în 1969.

Mihaela Mihai, una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de muzică uşoară, a decis să refuze invitaţia de a cânta la ediţia aniversară a Festivalului Cerbul de Aur, care se va desfăşura în perioada 29 august-2 septembrie în Piaţa Sfatului din Braşov. 

„Marea absentă, cum ar zice unii. Vă informez că astăzi am luat decizia de a nu participa la aniversarea a 50 de ani a Festivalului Cerbul de Aur – Braşov“, a scris artista pe Facebook. 

Cântăreaţa nu a intrat în amănunte, însă a precizat că are mai multe motive pentru care a luat această hotărâre. Totuşi, ea a subliniat că „de data asta“ nu este nici ignorată şi nici persecutată de Televiziunea Română, organizatorul evenimentului. 

„Directoarea Festivalului m-a contactat de ceva vreme deja, m-a sunat şi o producătoare, cu propoziţia de a urca pe scenă pentru a cânta cele două piese pe care le-am prezentat în 1969 (n.r. - «Trurli, trurli, dragă» şi «Glasul tău», care i-au adus o menţiune). Am refuzat, amabil. Mi-au propus să filmez măcar un mesaj pe care să-l difuzeze în seara aceea, pe ecranele festivalului. M-am gândit bine şi, astăzi, am refuzat definitiv. Voi fi «marea absentă» a acestui eveniment“, a mai scris Mihaela Mihai. 

Totuşi, cântăreaţa şi-a exprimat şi singurul regret în legătură cu această decizie: „Îmi pare rău că nu voi avea ocazia să lucrez, pentru prima dată, cu minunata Smaranda Vornicu, directoarea Festivalului. Am vrut să ştie publicul român că, de data asta, nu sunt nici ignorată, nici persecutată de TVR. Este voinţa mea.“

Pe numele real Mihaela-Maria Neagu, Mihaela Mihai este originară din Giurgiu, a urmat şcoala şi liceul de muzică, a luat lecţii de pian şi vioară şi a absolvit Conservatorul din Bucureşti. A obţinut de-a lungul carierei mai multe premii, printre care trofeul Fesivalului Internaţional „Coupe d'Europe du Tour de Chant“ (Belgia, 1971). Totodată, a jucat în trei filme: „Cartierul veseliei“ (1964), „Asediul“ (1970) şi „Bariera“ (1972).

Este iniţiatoarea Uniunii Artiştilor Liber Profesionişti din România (U.A.L.P.R.- Artis) şi autoarea Legii 109/2005 privind indemnizaţia pentru activitatea de liber profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România (Legea „Mihaela Mihai“). A avut tentative pentru depunerea candidaturii ca independent la primele alegeri pentru Parlamentul European din noiembrie 2007, precum şi în 2009, fără a reuşi însă strângerea celor 100.000 de semnături necesare.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite