Continuarea francizei „Terminator“ a fost anulată: care sunt motivele

Continuarea francizei „Terminator“ a fost anulată: care sunt motivele

Arnold Schwarzenegger, în rolul „terminatorului“ FOTO cinemagia.ro

Planurile studioului Paramount de a continua seria „Terminator“, cu Arnold Schwarzenegger în rolul principal, au fost anulate, în ciuda succesului celui de-al cincilea film al francizei, „Terminator Genisys“ (2015), care a înregistrat încasări de aproape 300 de milioane de dolari, potrivit New York Daily News, citat de News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arnold Schwarzenegger ar fi trebuit să revină în franciza „Terminator“, care l-a făcut celebru în urmă cu 32 de ani, alături de Emilia Clarke, cunoscută din serialul „Game of Thrones“, care a interpretat personajul Sarah Connor în „Terminator Genisys“, însă Paramount a retras proiectul. 
 
„S-a terminat pentru «The Terminator» şi Arnold. Studioul a anulat producţia filmului, ceea ce înseamnă că nu există preproducţie sau orice plan pentru un nou film. «Terminator Genisys» a fost perceput drept o modalitate de revitalizare a francizei, dar criticii nu au fost mulţumiţi şi într-un fel conducerea studioului şi-a pierdut interesul pentru a mai realiza filme în această franciză, deşi până acum peliculele au adus un profit uriaş“, a spus o sursă New York Daily News.
 
Potrivit aceleiaşi surse, deşi Paramount a renunţat la proiect, o altă companie ar putea revitaliza personajul lui Arnold Schwarzenegger: „Ar fi nevoie ca o companie de producţie independentă care să se gândească să realizeze acest proiect şi să îi ceară lui Arnold Schwarzenegger, la 70 de ani, să interpreteze personajul din nou. Ar fi dificil să îi solicite acest lucru“.
 
Actorul a început să interpreteze personajul T-800 în anul 1984, după ce l-a convins pe regizorul James Cameron că ar trebui să interpreteze robotul, şi nu eroul din primul film al francizei. Primele trei pelicule din franciza „Terminator“ - „Terminator“ (1984), „Judgment Day“ (1991) şi „Rise of the Machines“ (2003), au obţinut încasări de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial.
 
Arnold Schwarzenegger nu a jucat în cel de-al patrulea film al seriei - „Terminator Salvation“ (2009), însă chipul lui a apărut, totuşi, în film cu ajutorul unor imagini generate pe computer (tehnica CGI). Starul hollywoodian a revenit în franciză în cel de-al cincilea film, „Terminator: Genisys“ (2015), în care a jucat alături de Emilia Clarke.
 
Actorul ar fi obţinut un onorariu total de peste 100 de milioane de dolari din franciza „Terminator“. Paramount nu a dat curs solicitării de a comenta declaraţia sursei New York Daily News.
 
 
Arnold Schwarzenegger este un actor, culturist şi politician american de origine austriacă, născut pe 30 iulie 1947. Supranumit „Stejarul austriac“ în timpul carierei de culturist şi „Schwarzy“ în timpul carierei sale de actor, starul hollywoodian a devenit cunoscut în ultimii ani şi sub numele de „Governator“ (contragere amuzantă între „Guvernator“ şi „Terminator“). A devenit o vedetă de talie mondială şi unul dintre cei mai cunoscuţi culturişti din lume, având în palmares cinci titluri de Mister Univers şi şapte titluri de Mister Olympia.
 
Fizicul său i-a deschis uşile marilor studiouri de la Hollywood, unde a devenit un star de prim rang în anii 1980 şi 1990, combinând în filmografia sa roluri din pelicule fantasy - „Conan Barbarul“, „Red Sonja“ -, de acţiune - „Last Action Hero“, „True Lies“, „Eraser“ -, comedie - „Gemenii/ Twins“, „Gravidul/ Junior“ - şi SF - „Predator“, „Total Recall“ şi „Terminator“.
 
După ce a fost guvernator al statului California, între 17 noiembrie 2003 şi 3 ianuarie 2011, Arnold Schwarzenegger şi-a reluat cariera cinematografică şi a jucat în mai multe filme, inclusiv în cel mai recent opus al francizei „Terminator“.
citeste totul despre: