Time a acordat titlul de „Personalitatea anului 2017“ persoanelor care au „rupt tăcerea“ în legătură cu hărţuirile sexuale de la Hollywood FOTO
0Publicaţia Time a atribuit titlul de „Personalitatea anului 2017“ persoanelor care „au rupt tăcerea“ în legătură cu hărţuirile şi abuzurile sexuale de la Hollywood, printre care se numără actriţele Ashley Judd, Rose Mcgowan, Alyssa Milano şi Selma Blair.
Toţi cei care au „rupt tăcerea'“ şi au vorbit despre hărţuirea sexuală: primele femei care au dezvăluit cazul Weinstein şi mişcarea socială ce a vizat creşterea conştientizării privind agresiunile şi hărţuirile sexuale, ilustrată pe social media prin hashtagul #Metoo, au fost desemnaţi de publicaţia americană „Personalitatea Anului 2017'“.
„Aceasta este schimbarea socială cea mai rapidă pe care am văzut-o, de decenii, şi a început prin acte individuale de curaj din partea a sute de femei şi a unor bărbaţi, de asemenea, care şi-au spus propriile poveşti'“, a argumentat redactorul-şef al revistei Time, Edward Felsenthal, la emisiunea „Today“ a postului al NBC, scrie Agerpres.
FOTO Time
Această distincţie reflectă magnitudinea mişcării care a zguduit Statele Unite şi a rezonat în întreaga lume, cu #Balancetonporc în Franţa sau #YoTambien în Spania, de la primele acuzaţii publicate la începutul lunii octombrie de New York Times şi New Yorker împotriva producătorului de film Harvey Weinstein, cândva atotputernic la Hollywood, comentează AFP.
De atunci, numeroase personalităţi de prim plan au fost acuzate de hărţuire sau abuz sexual, fiind concediate sau suspendate. Bărbaţi cu influenţă în domenii ca divertisment, mass-media, cultură şi politică sunt în prima linie, dar victimele vin din toate sectoarele, a subliniat Time.
După actriţele Ashley Judd, Rose McGowan şi Angelina Jolie, mai mult de 100 de femei l-au acuzat pe producătorul de 65 de ani de abuz sexual, mergând până la hărţuire sau viol. Aceste dezvăluiri incriminatoare la adresa cineastului au determinat milioane de femei să folosească reţelele sociale pentru a-şi împărtăşi poveştile despre abuz sexual la locul de muncă şi în alte circumstanţe.
Weinstein a dezminţit acuzaţiile, prin intermediul avocaţilor săi, şi nu face deocamdată obiectul niciunei inculpări, chiar dacă au fost deschise anchete în New York, Los Angeles şi Londra.
Preşedintele american Donald Trump „a refuzat“ titlul de „Personalitatea anului 2017“
Preşedintele american, Donald Trump, care a fost desemnat „Personalitatea Anului“ în 2016, este al doilea în acest clasament de prestigiu anunţat miercuri. Locul al treilea este ocupat de preşedintele chinez, Xi Jinping. De altfel, preşedintele american Donald Trump (71 de ani) susţine că a refuzat să fie numit „Personalitatea Anului“ de revista Time, dupa ce reprezentanţii publicaţiei i-au cerut un interviu şi o fotografie, fără să îi confirme că îi vor acorda acest titlu, scrie News.ro.
Donald Trump FOTO Getty Images
„Revista Time a sunat să imi spună că probabil voi fi numit „Personalitatea Anului“, ca anul trecut, dar că pentru acest lucru ar trebui să le acord un interviu şi o şedinţă foto. Le-am spus că probabil nu are niciun sens şi am refuzat. Multumesc, oricum!", a scris Trump pe contul sau de Twitter.
Revista l-a contrazis pe preşedintele american printr-un alt mesaj publicat pe platforma de socializare: „Preşedintele greşeste în legatură cu modul în care noi alegem Personalitatea Anului. Time nu comentează alegerile până la data publicării - 6 decembrie“, se arată în mesajul revistei Time.
Mai mult, fostul editor Richard Stengel a distribuit mesajul lui Donald Trump, adăugând comentariul: „Îmi pare rău să îţi spun, dar probabil că acest lucru inseamnă că nu eşti Personalitatea Anului. Au vrut doar o şedinşă foto, dar sunt sigur că încă ai acea copertă falsă a revistei Time păstrată undeva“.
„Pentru că au dat voce secretelor şi pentru că ne-au făcut pe noi toţi să nu mai acceptăm inacceptabilul, «Silence Breakers» sunt „Personalităţile anului 2017“.
Printre personalităţile nominalizate să primească acest titlu în 2017 au fost liderul de la Casa Albă, Donald Trump, politiciana americană Hillary Clinton, preşedintele rus, Vladimir Putin, cântăreaţa Beyonce şi fondatorul Ligii Naţionale de Fotbal American (NFL) Colin Kaepernick, scrie DPA, citat de Agerpres.
De asemenea, jurnalista Sandra Muller, actorul Terry Crews, cântăreaţa Tylor Swift, Susan Fowler, inginer software, dar şi iniţiatoarea campaniei #metoo, activista Tarana Burke, au fost incluse în lista publicaţiei.
„Pentru că au dat voce secretelor şi pentru că ne-au făcut pe noi toţi să nu mai acceptăm inacceptabilul, «Silence Breakers» sunt „Personalităţile anului 2017“, au declarat reprezentanţii publicaţiei.