Stagii plătite pentru absolvenţi în cadrul companiei Azomureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii absolvenţi fără loc de muncă pot intra în stagiile plătite de la Azomureş
Tinerii absolvenţi fără loc de muncă pot intra în stagiile plătite de la Azomureş

Azomureş, este cel mai important producător de îngrăşăminte din România, a lansat un program de stagii plătite destinate absolvenţilor facultăţilor de chimie, mecanică, automatizări, ecologie şi IT, pe o perioadă determinată. Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, susţine că este nevoie de cât mai multe astfel de programe în România.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, felicită compania Azomureş pentru demararea programului de angajare a tinerilor absolvenţi de facultate, în cadrul unui program de tipul „Graduate Trainee", se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Programul vizează angajarea absolvenţilor din domeniile chimie, mecanică, automatizări, ecologie şi IT, pe o perioadă determinată.

”În acest interval de timp, tinerii absolvenţi beneficiază de un program de instruire în cadrul companiei, menit să completeze cu informaţii şi abilităţi practice cunoştinţele teoretice ale tinerilor absolvenţi”, susţin oficialii ministerului. 

Contracte de muncă după stagiu pentru cei mai buni

La finele stagiului, participanţii pot fi angajaţi în cadrul departamentului unde şi-au desfăşurat stagiul, în funcţie de rezultatele obţinute în urma pregătirii, adaugă aceştia.

Ministrul Mihnea Costoiu şi-a exprimat susţinerea pentru acest tip de programe. „Dublarea pregătirii universitare de instruirea practică, derulată în cadrul unor industrii de mare importanţă pentru România, reprezintă garanţia formării unor adevăraţi specialişti în industria şi în mediul privat din România. Doresc să salut iniţiativa companiei Azomureş, care dublează eforturile pe care Ministerul Educaţiei le depune în prezent pentru a susţine cercetarea aplicată, precum şi conectarea tot mai strânsă între sistemul educaţional şi piaţa muncii", a declarat Mihnea Costoiu.

Ministrul a reiterat deschiderea ministerului către cooperarea cu sistemul privat în domeniul educaţiei şi al cercetării.

„Susţinerea ministerului pentru iniţiative precum cea derulată de Azomureş este fermă. Strategia în care credem este de a sprijini cercetarea aplicată din România şi de a construi o strânsă legătură între companiile româneşti de top şi cercetarea academică. Semnarea recentă a 125 de contracte de cercetare aplicată, în valoare de 440 de milioane de lei, arată determinarea noastră de a construi un cadru transparent şi eficient, care să încurajeze cercetarea şi instruirea continuă în România", a arătat Mihnea Costoiu. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite