Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi, extins în anul şcolar 2022 – 2023

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Ministerul Educaţiei a iniţiat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prin care Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi se derulează şi în anul şcolar 2022-2023, fiind extins, în acelaşi timp, de la 150 la 300 de şcoli. Bugetul pentru program este estimat la 354 de milioane de lei.

Ministerul Educaţiei anunţă, luni, că a fost iniţiat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prin care Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi se derulează şi în anul şcolar 2022-2023.  

Programul se extinde de la 150 la 300 de şcoli, iar bugetul prevăzut pentru finanţarea Programului-pilot în perioada desfăşurării activităţilor didactice în anul şcolar 2022-2023 este de 354.900.000 lei. 

„Comparativ cu anul şcolar 2021-2022, limita valorică zilnică se majorează cu 50%, de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar. Această iniţiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educaţiei de a reduce abandonul şcolar şi rata de parăsire timpurie a şcolii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului naţional de învăţământ, cumulate cu problemele economice şi sociale accentuate de  pandemia Covid-19. În acest context, este extrem de important să încurajăm prezenţa  elevilor la şcoală pentru a dobândi competenţele necesare şi, în acelaşi timp, să stimulăm incluziunea celor din mediile dezavantajate”, a transmis Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că, pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari, vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare.  

„Implementarea programului-pilot este prevăzută începând cu data de 1 septembrie 2022, dată de referinţă pentru începerea noului an şcolar 2022-2023, termen până la care unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale trebuie să finalizeze procedurile de achiziţie publică a suportului alimentar şi să încheie contractele de prestări servicii. Lista unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale şi a unităţilor-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar, numărul de beneficiari şi sumele alocate pentru finanţarea programului în anul şcolar 2022 – 2023 vor fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei”, a mai transmis ministerul.  

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite