BACALAUREAT 2013 Luni începe Bac-ul olimpicilor, proba orală la Română

BACALAUREAT 2013 Luni începe Bac-ul olimpicilor, proba orală la Română

Olimpicii trec primii prin examenul de Bacalaureat, în perioada 20-31 mai   FOTO: Adevărul

Elevii de clasa a XII-a care vor participa în vară la olimpiade şi competiţii sportive internaţionale intră de luni în examenele de la Bacalaureatul olimpicilor. Prima probă este cea de verificare a competenţelor de comunicare orală în limba română, iar probele scrise încep săptămâna viitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

257 de elevi de clasa a XII-a s-au înscris pe listele speciale cu cei care vor da ”Bacalaureatul Olimpicilor”, în perioada 18-23 mai 2013, mai devreme decât restul liceenilor, care încep examenele pe 10 iunie, ca să aibă timp să se pregătească pentru competiţii şi olimpiade internaţionale. 

Majoritatea, peste 200, apar pe listele loturilor de sportivi, de aproape patru ori mai puţini însă faţă de anul trecut, când Ministerul Educaţiei a declanşat şi o anchetă pe această temă.

Luni, 20 mai, vor da primul test - proba orală la Limba Română. Marţi va avea loc proba orală la limba maternă, iar competenţele digitale vor fi testate în zilele de 22 şi 23 mai, urmate de alte două zile de verificare orală a cunoştinţelor de limbă străină.

Pe 27 mai, lunea viitoare, încep probele scrise de la Bacalaureatul Olimpicilor, cu examenul la Limba şi literatura română, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei.

Urmează probele de profil, proba obligatorie (28 de mai) şi cea la alegere (29 mai), apoi, pe 30 mai, proba scrisă la limba maternă, când se vor afişa şi rezultatele parţiale. Pe 31 mai se anunţă notele finale.

Calendar Bac Special_anexa 1_OMEC_3587 (1)  


Lista olimpicilor la Bac-ul din 2013

Lista_olimpici_bac2013

În ceea ce priveşte sesiunea pentru restul elevilor, din vară, înscrierile candidaţilor la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2013 se vor face între 27 şi 31 mai, când se vor încheia şi cursurile. Probele încep pe 10 iunie şi se încheie pe 5 iulie, iar rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa pe 12 iulie.  
citeste totul despre: