Poştaşul sună de două ori: Notificările Fiscului vor veni tot prin poştă, deşi Teodorovici spunea că se cheltuie mult prea mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
postas

Poşta Română a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Finanţelor pentru servicii poştale şi de curierat rapid pentru o perioadă de 4 ani, astfel încât notificările şi deciziile de impunere emise de Fisc vor continua să fie aduse de poştaş, deşi în primăvară Teodorovici anunţa că va renunţa la acest serviciu din cauza costurilor uriaşe.

Ministerul a estimat că vor fi transmise contribuabililor 57,6 milioane de trimiteri pe perioada contractuală, ceea ce înseamnă o medie de 14,4 milioane de notificări în fiecare an. Raportat la populaţia României (19,5 milioane - potrivit datelor INS), înseamnă că doar copiii nu vor fi vizaţi.

Potrivit profit.ro, Poşta Română a depus singura ofertă pentru furnizarea către Ministerul Finanţelor de servicii poştale şi de curierat rapid. 

Contractul de servicii poştale şi de curierat rapid se va derula pe o perioadă de 4 ani şi este estimat la 145,47 miloane de lei, fără TVA, se arată în anunţ. 

Cea mai mare parte a contractului, de 144,85 milioane de lei, fără TVA, priveşte trimiterile poştale interne cu caracter de regularitate în vederea comunicării contribuabililor a actelor administrativ-fiscale. 

În primăvară, Teodorovici zicea că renunţă la trimiterea notificărilor prin poştă

În luna februarie, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorivici, susţinea că va renunţa la serviciile Poştei Române, pentru că sunt mult prea costisitoare, şi că acestea vor fi trimise contribuabililor în format electronic.

”Vă dau un exemplu, aşa, ca timp de cheltuială care trebuie să dispară urgent din zona publică. Fiscul ştiţi că trimite acele plicuri către contribuabili. Cheltuiala anuală pe această zonă este undeva la zece milioane de euro. Un total nejustificat. Adică putem să aplicăm aici clar o măsură care să ducă la evitarea trimiterii prin Poştă a acestor plicuri, pe care de foarte multe ori cei vizaţi nu le ridică de la Poştă. Noi emitem, dar ei nu ridică şi atunci este un exemplu mic, dar cumulate cu altele, veţi vedea că sumele sunt foarte mari”, a spus Teodorovici.

Acesta a precizat că la nivelul Guvernului va fi propus un set de măsuri, acestea urmând să fie comunicate public. De asemenea, Teodorovici spune că suntem în secolul 21, iar din cauza celor care nu au Internet, „nu putem să ţinem o ţară pe loc”

„Va fi un set de propuneri, îl discutăm la nivelul conducerii Guvernului şi vom comunica public toate aceste măsuri. Cei care spuneţi că nu au (Internet – n.r.), eu am următoarea abordare, repet, suntem în secolul 21, într-un an destul de avansat. Nu putem să ţinem o ţară pe loc pentru unii sau alţii. Vom vedea pentru fiecare zonă în parte ce se poate face la nivelul administraţiei centrale şi locale, pentru ca toţi cei care sunt contribuabili să aibă acces, să poată să comunice online cel puţin cu zona de Fisc”, a continuat acesta.

Întrebat cum va trimite scrisori în format electronic oamenilor din „vârful muntelui”, Teodorovici a replicat: ”O să vedeţi că soluţiile vor fi şi pentru zonele din vârful muntelui. O să vedeţi cât de frumos le aşezăm în practică”.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite