Operatorii de jocuri de noroc online nu vor primi autorizaţii dacă aceştia nu plătesc sumele datorate pentru activităţile derulate anterior în România
0Guvernul vrea să recupereze impozite de la site-urile de pariuri şi jocuri de noroc care vor să se autorizeze pe piaţa din România, dar anterior au activat fără să declare şi să plătească sumele datorate, potrivit proiectului de Ordonanţă elaborat de Ministerul Finanţelor.
„Nu se acordă licenţă de organizare a jocurilor de noroc sau autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc, după caz, în situaţia în care operatorii economici organizatori au operat jocuri de noroc online în România şi nu declară şi plătesc sumele datorate. Site-urile care exploatează jocurile de noroc online, care nu au achitat taxele de licentă şi de autorizare, precum şi alte sume datorate, vor fi introduse pe o «listă neagră» a organizatorilor neautorizaţi până la clarificarea situaţiei şi vor fi scoase din acea listă ca urmare a deciziei Comitetului de supraveghere al ONJN", se arată în proiect ce urmează să fie aprobat şi de Ministerul Finanţelor.
Potrivit preşedintelui Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Cristinela Odeta Nestor, site-urile care exploatează jocuri loto sau de noroc online, pariuri în cotă fixă, pariuri mutuale, pariuri în contrapartidă sau bingo online şi care nu au achitat taxele de licenţă şi de autorizare, precum şi alte sume datorate, vor fi introduse pe o „listă neagră“ a organizatorilor neautorizaţi, iar providerii de internet vor fi obligaţi să nu permită accesul jucătorilor din România la aceste site-uri.
Site-urile respective nu vor fi scoase din acea listă decît ca urmare a unei decizii Comitetului de supraveghere al ONJN, se arată mai arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă citat de Mediafax. Documentul urmează să fie aprobat de Guvern în perioada imediată.
Mai puteţi citi:
Păcănelele vor aduce câştiguri sigure pentru bugetul de stat. Guvernul reduce impozitele pe câştigurile incerte ale jucătorilor din cazinouri şi măreşte taxele pentru avizările obligatorii ale organizatorilor de jocuri. Veniturile astfel asigurate vor fi de 96 de milioane de lei.
Pariurile în cotă fixă vor fi impozitate cu 2% din câştigul net realizat pe un bilet. Pariurile în cotă fixă, mutuale sau cu contrapartidă, vor fi impozitate cu 2% pe câştigul net realizat pe fiecare bilet (câştig minus preţ), în locul sistemului actual, care presupune un impozit de 25% pe câştigul net cumulat pe mai multe bilete, a declarat Odeta Nestor, preşedintele Oficiliului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), relatează Mediafax.
Statul pregăteşte o cenzură mică pe internet: Oficiul pentru Jocuri de Noroc vrea să blocheze accesul barbugiilor la site-urile neautorizate în România. Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) negociază cu furnizorii de internet pentru a bloca accesul românilor la site-urile de pariuri sportive şi jocuri de noroc online deţinute de firmele care nu sunt autorizate în România şi nu plătesc fiscului taxa de 0,1% pe mâna jucată, a declarat preşedintele instituţiei, Odeta Nestor.
Statul nu va mai impozita venituri din jocuri de noroc pentru că nu ştie cât se câştigă. Ponta: Nu am auzit de aşa ceva. Veniturile obţinute de persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor şi cluburilor de poker nu vor mai fi impozitate de Guvern, pe motiv că autorităţile nu pot afla câştigul acestora. Modificarea va fi operată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, potrivit proiectului elaborat de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc şi obţinut de Mediafax.
Mugur Isărescu nu ştia ce taxe şi impozite pregăteşte Guvernul. Ce a spus el ca şef al Băncii Naţionale, dar şi în nume personal, ca economist. Mugur Isărescu afirmă că ar fi fost adeptul controlului cheltuielilor administrative şi sociale şi nu a fost consultat pe creşterea impozitelor. Guvernatorul BNR a precizat, însă, că înţelege decizia Guvernului, „mai ales că este vorba de o coaliţie“, sperând că producătorii vor asuma costuri.
Isărescu laudă măsurile Guvernului: Nu vor aduce un val de scumpiri, impactul va fi limitat. Măsurile agreate de Cabinetul Ponta cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) vor avea un impact limitat asupra inflaţiei şi nu vor aduce un val de scumpiri, a declarat astăzi guvernatorul BNR Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe.
Accizele cresc cu aproape 5% peste cursul din 2012 şi aduc venituri mai mari cu 3,4 miliarde de lei. Accizele vor creşte anul viitor cu 4,77%, rata medie anuală a inflaţiei calculată în septembrie, Guvernul anticipând că va încasa suplimentar la buget de 3,44 miliarde lei din această indexare, din creşterea accizelor la benzină şi motorină şi din interzicerea primelor la vânzarea de tutun şi alcool.
Accizele la carburanţi vor fi majorate de Guvern cu 16-21% din luna ianuarie. Accizele la carburanţi vor fi majorate de Guvern, începând cu luna ianuarie a anului viitor, cu 16-21% comparativ cu valorile actuale, creşteri de taxe fiind pregătite pentru benzina cu plumb şi fără plumb, pentru motorină, precum şi pentru petrolul folosit drept combustibil pentru motor.
Cine va plăti impozitul pe construcţii speciale şi cum se calculează această taxă. Impozitul pe construcţii speciale ce urmează să fie plătit din 2014 va fi 1,5% din valoarea construcţiei şi va fi calculat, în cazul infrastructurii de drumuri, şi în funcţie de trotuare şi semne de circulaţie, fiind pus şi pe jgheaburi şi piloni antene telefonie mobilă, radio şi tv, instituţiile publice fiind însă scutite de plată.
Guvernul lasă primarii să majoreze suplimentar taxele pentru persoane fizice, cu peste 20%. Impozitele şi taxele locale vor putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%, această limită-maximă la care primarii sunt obligaţi în prezent să se raporteze urmând să fie eliminată de Guvern pentru proprietarii persoane fizice şi menţinută doar pentru firme.
Guvernul reduce limita veniturilor pentru microîntreprinderi începând cu 2014. Guvernul va reduce limita veniturilor pentru microîntreprinderi, de la 65.000 de euro la aproximativ 50.000 de euro (220.000 de lei), nivel peste care firmele vor fi incluse în regim de plată a impozitului pe profit, noua regulă urmând să fie aplicată începând cu anul viitor.
Firmele care acordă sponsorizări sau burse private vor avea drept de deducere timp de 7 ani. Firmele care acordă sponsorizări sau burse private vor avea posibilitatea să deducă timp de şapte ani sumele care nu au putut fi scăzute din impozitul pe profit, spre deosebire de sistemul actal, în care sumele care nu sunt deduse în anul respectiv nu mai pot fi reportate pe anii următori.
Contribuţia la pensiile private obligatorii creşte la 4,5% din venitul salariatului. Contribuţia la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II) va creşte de la 4% la 4,5% din venitul brut al salariatului, potrivit proiectului bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor.