Contribuţia la pensiile private obligatorii creşte la 4,5% din venitul salariatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până în 2016, contribuţia ar trebui să ajungă la 6%, potrivit legislaţiei FOTO Arhivă Adevărul
Până în 2016, contribuţia ar trebui să ajungă la 6%, potrivit legislaţiei FOTO Arhivă Adevărul

Contribuţia la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II) va creşte de la 4% la 4,5% din venitul brut al salariatului, potrivit proiectului bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor.

Nivelul contribuţiei la Pilonul II prevăzut pentru acest an, de 4%, a fost însă cu 0,5 puncte procentuale sub calendarul iniţial, după ce, în 2009, Guvernul a decis să menţină cota la 2% pe fondul crizei financiare.

Până în 2016, contribuţia ar trebui să ajungă la 6%, potrivit legislaţiei.


Citeşte şi:

Pensiile private vor fi plătite până la deces, până la o anumită dată sau pe o perioadă de 5-10 ani

Participanţii la fondurile de pensii private vor putea opta după încetarea perioadei active între mai multe modalităţi de încasare a banilor, cum ar fi o sumă lunară până la deces sau până la o anumită dată, o altă variantă fiind stabilirea unui interval de plată cuprins între 5 şi 10 ani.

Câmpeanu, ministrul Muncii: „Fondurile de pensii private reprezintă singurul parteneriat public-privat fără sincope“

Industria fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) este singurul parteneriat public-privat care funcţionează fără sincope şi o soluţie viabilă pentru viitorul financiar al actualilor angajaţi, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

TOP: randamentele fondurilor de pensii private

Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au inregistrat în cursul anului 2012 un randament mediu de 10,5%, activele nete administrate de cele 9 fonduri ajungand la aproape 9,64 miliarde de lei (2,18 mld. euro). Vezi cum arata randamentele fondurilor de pensii de la lansare, potrivit calculelor Wall-Street.ro pe baza datelor CSSPP.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite