Apartamentele scumpe vechi din Capitală au depăşit pragul de tranzacţionare de 1.500 euro pe metru pătrat util

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apartamentele vechi din capitală au avut cea mai mare pondere în vânzarea de locuinţe, anul trecut FOTO: Adevărul
Apartamentele vechi din capitală au avut cea mai mare pondere în vânzarea de locuinţe, anul trecut FOTO: Adevărul

În primul trimestru din 2016, preţurile minime medii de tranzacţionare pentru apartamentele vechi din Capitală au depăşit nivelul de 1.500 de euro pe metru pătrat util, conform analizei realizate de HomeFinders.

Dorobanţi-Beller este zona unde, în prezent, se tranzacţionează cele mai scumpe apartamente. Aici, preţul minim pe metru pătrat util este de 1.552 de euro la patru camere, 1.574 de euro la două camere şi la trei camere ajunge la 1.597 de euro.

Preţuri de tranzacţionare de peste 1.400 de euro pe metru pătrat util pentru imobilele vechi din Bucureşti s-au înregistrat în primul trimestru al anului în cartierele Unirii, Aviaţiei, Barbu Văcărescu-Parcul Circului şi Decebal.

Comparativ cu preţurile medii din trimestrul I 2015 pentru imobilele vechi, apartamentele din zonele centrale, respectiv Nerva Traian şi Calea Călăraşilor, sunt cele care au consemnat cele mai mari creşteri ale preţurilor de tranzacţionare, de până la 11%.

Potrivit analizei realizate de consultanţii HomeFinders, apartamentele vechi din zonele centrale, semicentrale şi de Nord s-au tranzacţionat în primele trei luni ale anului cu o medie a preţurilor minime de 85.904 euro pe unitate, cu 5,7% mai mult faţă de anul trecut.

Cel mai mare avans al preţurilor minime medii de tranzacţionare l-au consemnat apartamentele vechi de două camere, unde preţul minim mediu de vânzare a crescut cu 9,43% şi s-a situat în jurul valorii de 70.000 de euro.

Spre deosebire de apartamentele de două camere, cele tricamerale au înregistrat o scădere a preţurilor de tranzacţionare. Preţul minim mediu de vânzare a scăzut cu 1,47% şi se situează în jurul valorii de 80.000 de euro.

Apartamentele de patru camere au înregistrat creşteri de 3,74% ale preţurilor în trimestrul I 2016, de la 96.390 de euro la 100.000 de euro.

Şi preţurile minime medii de tranzacţionare ale apartamentelor noi au înregistrat o creştere considerabilă, de 7,40%. Astfel, preţul minim mediu de tranzacţionare din zonele centrale, semicentrale şi de Nord a crescut în ultimele 12 luni de la 1350 de euro la 1450 de euro, pe metru pătrat util.

În cazul unităţilor rezidenţiale noi, cu excepţia zonelor Moşilor, Cotroceni-Orhideea, Vitan Mall şi Pipera, în toate zonele din centrul, semicentrul şi nordul Bucureştiului s-au înregistrat creşteri ale preţurilor minime de tranzacţionare, conform monitorizării derulate de echipa de consultanţi specializati în reprezentarea cumpărătorilor, mai arată HomeFinders.

Zona Piaţa Victoriei a beneficiat de cea mai importantă creştere a preţurilor minime de tranzacţionare, unde avansul preţurilor este de 14%. Astfel, preţurile minime au crescut de la 1.375 de euro la 1.570 de euro pe metru pătrat util.

„Piaţa Victoriei este una dintre cele mai solicitate zone rezidenţiale din Capitală de către investitori. Terenurile pentru construcţii şi proiectele rezidenţiale sunt limitate şi este apreciată ca una dintre cele mai sigure zone din Bucureşti”, afirmă Matei Maloş, managing partner HomeFinders.

Analiza HomeFinders este realizată pe baza preţurilor minime de tranzacţionare ale apartamentelor situate la etaje intermediare şi conţine exclusiv informaţii din piaţa rezidenţială a Capitalei, în urma monitorizării realizate de echipa de consultanţi imobiliari specializaţi în reprezentarea cumpărătorului. Preţul pe metru pătrat util este calculat prin raportul dintre preţul apartamentului şi suprafaţa utilă, fără terasă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite