Încă un lanţ de hipermarketuri renunţă la folosirea pungilor de plastic subţire. Cum vor fi cântărite fructele şi legumele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe legume şi fructe din hipermarketuri sunt aduse de peste graniţă

Unul dintre cele mai cunoscute lanţuri de hipermarketuri prezent în ţara noastră a anunţat că va elimina în totalitate pungile de plastic subţire folosite în prezent pentru fructe şi legume.

Este o iniţiativă care se înscrie în ”filosofia verde” a companiei Cora, care s-a angajat să ia măsuri pentru reducerea consumului de pungi din plastic, cu precădere a celor care în prezent sunt disponibile gratuit la raioanele de fructe, legume, carne, peşte şi brânzeturi. 

”Având în vedere impactul negativ asupra mediului, în condiţiile în care pungile din plastic foarte subţire nu pot fi reutilizate şi nici reciclate, ajungând în cele din urmă în natură, cora a decis să implementeze cât mai repede acest proiect. În acelaşi timp, ne-am dat seama că pentru clienţii noştri este important să aibă la dispoziţie ambalaje individuale pentru anumite produse şi, de aceea, am înlocuit aceste pungi cu ambalaje biodegradabile. Împreună cu clienţii noştri, eliminăm astfel din circuit peste 6 tone de plastic în fiecare lună”, a declarat Emanuel Pîrvulescu, Head of Environment cora România.

În acest context, cora salută apariţia OUG 50/2.07.2019, care a impulsionat şi diversificat oferta pe piaţa de ambalaje biodegradabile. De asemenea, cora susţine decizia Ministerului Mediului de a implementa măsuri pentru reducerea consumului de pungi din plastic foarte subţire fără mâner.

Odată cu trecerea la ambalajele biodegradabile, cora elimină de pe piaţă peste 30 de milioane de pungi de plastic anual. Noile ambalaje respectă regulamentele din România şi standardele europene de mediu şi sunt produse din materiale care se degradează în 6 luni.

Introducerea pungilor biodegradabile este doar una dintre măsurile prin care cora implementează politica sa de protecţie a mediului, prin reducerea poluării şi încurajarea reciclării. Compania a amplasat staţii pentru încărcarea maşinilor electrice, dar şi staţii automatizate de colectare unde pot fi aduse deşeuri reciclabile, de la ambalaje de plastic, sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton, echipamente electronice, lămpi, becuri şi baterii, pentru care oamenii primesc bonuri valorice care pot fi folosite la cumpărături in hipermaketurile cora. 

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piaţa românească din 2003, grupul operează în prezent 11 hipermarketuri în Bucureşti şi în marile oraşe. În 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lanţ comercial cu livrare tip drive din România. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu este disponibil în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Bacău si Ploieşti, oferind consumatorilor posibilitatea să comande produsele preferate online.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite