Răzvan Nicolescu nu este de acord cu creşterea bonusurilor pentru managerii Romgaz, Nuclearelectrica şi Hidroelectrica. Statul va vota împotrivă

Răzvan Nicolescu nu este de acord cu creşterea bonusurilor pentru managerii Romgaz, Nuclearelectrica şi Hidroelectrica. Statul va vota împotrivă

Răzvan Nicolescu vrea realizarea unui studiu comparativ cu societăţile similare din regiune pentru a analiza performanţele şi abia apoi să se decidă acordarea de noi sume de bani

Ministrul delegat pentru Energie Răzvan Nicolescu nu este de acord cu acordarea de bonusuri pentru conducerile Nuclearelectrica şi Romgaz şi cu majorarea indemnizaţiilor pentru membrii Adunării Generale a Acţionarilor de la Hidroelectrica, astfel că va acorda reprezentanţilor statului un mandat prin care vizează un vot de respingere.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În ceea ce priveşte propunerile existente pe ordinea de zi a adunărilor generale ordinare ale acţionarilor Romgaz(din data de 30 iulie 2014) şi Nuclearelectrica (din data de 31 iulie 2014) referitoare la acordarea unor bonusuri suplimentare, în funcţie de evoluţia performanţelor bursiere ale celor două societăţi, mandatul pe care îl voi da în calitate de ministru delegat pentru Energie va viza un vot de respingere. Consider că este mult prea devreme să putem vorbi despre acordarea unor noi bonusuri pentru două societăţi de stat ale căror conduceri au fost selectate în urmă cu aproximativ un an.
Conducerile ambelor societăţi au în prezent un nivel al veniturilor şi stimulentelor pentru performanţă suficient pentru momentul actual.
În plus, orice schimbare trebuie să fie rezultatul unui studiu care să analizeze comparativ remuneraţiile managementului societăţilor în cauză cu cele ale altor companii energetice similare din regiune şi din Uniunea Europeană“, a afirmat Nicolescu, într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.
 
În privinţa Hidroelectrica, ministrul spune că este imoral să fie majorate de peste 100 de ori indemnizaţiile membrilor AGA în condiţiile în care compania este în insolvenţă şi dă afară oameni pentru a se eficientiza.
 
„În ceea ce priveşte intenţia conducerii Hidroelectrica de a majora de peste 100 de ori indemnizaţiile pentru membrii Adunării Generale a Acţionarilor (din data de 30 iulie 2014), reprezentanţii Departamentului pentru Energie vor vota, de asemenea, împotrivă. Mi se pare imoral ca la o societate în insolvenţă, care face concedieri pentru eficientizare, să vorbim despre creşterea indemnizaţiilor membrilor AGA. Nu voi fi de acord niciodată cu o astfel de măsură pentru o societate aflată în insolvenţă, aşa cum este Hidroelectrica“, mai spune Nicolescu.
 
Anterior, el i-a cerut administratorului judiciar Remus Borza returnarea bonusului încasat pentru scoaterea Hidroelectrica din insolvenţă, după ce aceasta a ajuns din nou în reorganizare judiciară în luna februarie. Nicolescu a propus un alt tip de recompensare, la finalul actualei proceduri de insolvenţă.
 
Mai puteţi citi:
 
 
 
citeste totul despre: