Borza: Mandatul meu la Hidroelectrica expiră mâine la ora 18.00, nu mai este nevoie de mine. Care sunt noile propuneri ale acţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Borza a restructurat Hidroelectrica în perioada insolvenţei
Remus Borza a restructurat Hidroelectrica în perioada insolvenţei

Mandatul lui Remus Borza la şefia Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica expiră vineri, când Adunarea Generală a Acţionarilor companiei va decide componenţa unui nou Consiliu de Supraveghere. Acţionarii, Departamentul pentru Energie şi Fondul Proprietatea, au înaintat o listă de noi propuneri.

„Voi mai fi preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica până mâine la ora 18,00. Adunarea Generală a Acţionarilor va decide mâine (vineri — n.r.) componenţa unui nou Consiliu de Supraveghere. Eu n-o să mă mai regăsesc în noul Consiliu, pentru că n-am mai aplicat“, a declarat Borza, citat de Agerpres.ro.

Întrebat care este motivul pentru care n-a mai aplicat pentru un nou mandat, el a răspuns: „Mi-ajunge un an şi şase luni la Hidroelectrica. Şi, oricum, nu mai este nevoie de mine. După ieşirea din insolvenţă, am mai stat câteva luni ca să asigur tranziţia spre managementul privat, dar acum Hidroelectrica a devenit o companie solidă, puternică, bancabilă, care se pregăteşte de listare. Eu sunt specialist în restructurare şi managementul companiilor aflate în criză. Mai am şi alte proiecte care au nevoie de mine“.

Borza a precizat că Hidroelectrica a obţinut un profit de 763 de milioane de lei în primele zece luni ale anului şi va termina acest an cu un profit de 800 de milioane de lei, record istoric pentru producătorul de energie.

Remus Borza a fost administratorul judiciar al Hidroelectrica în perioada în care compania a fost în insolvenţă (iunie 2012 — iunie 2013), apoi a preluat funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere. 

Care sunt noile propuneri

Statul şi Fondul Proprietatea au făcut noi propuneri pentru funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, în vreme ce actualii membri sunt înscrişi din oficiu.

Cei cinci candidaţi propuşi de acţionari sunt Victor Cionga (fost director general al Bursei de Valori Bucureşti), Adrian Rusu, (director în Transelectrica), Mihaela Preda (angajată la Direcţia de Privatizare din Departamentul pentru Energie), George Cristodorecu (fost director în E.ON România) şi Gheorghe Ştirbu (director general al companiei farmaceutice Egis România), potrivit agenţiei Mediafax.

Actualul Consiliu de Supraveghere al Hidroelectrica este format din Remus Borza (preşedinte) şi cinci membri - Remus Vulpescu, Oana Valentina Truţă, Adrian Groşan, Elena Popescu şi Gabriela Sandu. Aceştia sunt înscrişi din oficiu în procesul de selecţie.

Capitalul social al Hidroelectrica este deţinut de stat (80,05% din acţiuni) şi Fondul Proprietatea (19,95%).

Mai puteţi citi:

Centrala de la Tarniţa, o „himeră“ pe cale de a se realiza

Proiectul centralei de acumulare prin pompaj de la Tarniţa este vechi încă de pe vremea când Nicolae Ceauşescu plănuia construcţia de reactoare nucleare la Cernavodă.

Borza, la Forumul Energii Curate: Hidroelectrica finanţează OZN-uri ca Tarniţa şi amenajările Făgăraş-Hoghiz şi Roman-Paşcani

În loc să modernizeze centralalele vitale pentru asigurarea serviciilor de sistem, Hidroelectrica vrea să finanţeze proiecte care nu au valoare energetică mare, a declarat Remus Borza, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, la Forumul „România 2020: Politici sustenabile pentru energii curate hidro&nuclear“, eveniment organizat de Adevărul Group.

Remus Borza, audiat la DNA

Remus Borza s-a prezentat, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat de procurori, acesta declarând că a fost citat de marţi, dar că nu s-a putut prezenta până acum din motive obiective.

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica i-a revocat pe Brădean, directorul de Furnizare, şi Agliceru, şeful Direcţiei de Control

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica i-a revocat în şedinţa de joi, 24 octombrie, pe Eugen Brădean şi pe Ovidiu Agliceru din funcţia de membri ai Directoratului companiei, potrivit unui comunicat al producătorului de energie.

VIDEO Remus Borza, trimis în judecată pentru conflict de interese. Avocatul a dat contracte propriei firme pe când era administrator judiciar la Hidroelectrica

Remus Borza a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzat că, în perioada în care firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a făcut plăţi către societatea lui de avocatură, în baza unor contracte de asistenţă juridică.

Remus Borza: România are un excedent de producţie de 12 TWh la energie. Transelectrica trebuia să realizeze cablul submarin cu Turcia

România se confruntă pentru prima dată cu un excedent de producţie de 12 TWh pe care nu are cum să-i consume şi nici să-i exporte, energie care s-ar fi vândut „ca pâinea caldă” dacă Guvernul şi Transelectrica ar fi realizat cablul submarin care să lege ţara noastră cu Turcia, a decarat Remus Borza, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica.

Remus Borza: „Bacteria ucigaşă” de pe Olt a „mâncat” 400 de milioane de euro

Hidroelectrica nu a găsit bani să retehnologizeze centralele de la Vidraru, Bicaz, Mărişel şi Râul Mare, "bijuteriile coroanei" şi cele mai importante după cele de la Porţile de Fier şi Lotru, însă în 2001 a găsit bani pentru retehnologizarea celor de pe Olt, care au ajuns să coste în final 400 de milioane de euro, a declarat Remus Borza, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica

„Fătucile care au făcut copii pe bandă rulantă“ i-au adus lui Remus Borza o amendă de 10.000 de lei

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost amendat cu 10.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma unor declaraţii făcute la adresa salariatelor Hidroelectrica însărcinate, aflate în concediu prenatal sau de îngrijire a copilului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite