Demetriade: Heinzamann nu avea ce să caute la Tarom. Condiţiile de selecţie a managerului erau făcute pentru mine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Demetriade a demisionat la 22 octombrie din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Tarom şi de director executiv-administrator al companiei aeriene
Nicolae Demetriade a demisionat la 22 octombrie din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Tarom şi de director executiv-administrator al companiei aeriene

Nicolae Demetriade, care a fost membru în Consiliul de Administraţie al Tarom şi director executiv-administrator până la 22 octombrie, spune, într-un interviu pentru HotNews.ro, că managerul privat Christian Heinzmann nu avea ce să caute în companie, că a venit măsuri care erau „gogoriţe“, iar criteriile de selecţie pentru managerul privat erau făcute pentru el.

„Domnul Heinzmann nu avea ce să caute la compania Tarom. Expertiza şi experienţa nu îl recomandă deloc la compania Tarom. Poate era bun la o companie cu două-trei avioane, unde să zboare fără concurenţă, unde nu sunt sindicate, unde să n-aibă probleme juridice cu întreg personalul, unde să n-aibă un board de directori care să îl supravegheze, unde să nu trebuiască să facă licitaţii. Unde să fie aşa ceva, o familie mai mititică. Ce plan a făcut dânsul de administraţie, unde a făcut copy-paste după 90% din propunerile făcute de ceilalţi directori dinainte. Dânsul n-a făcut nimic“, a spus Demetriade pentru HotNews.ro.

Fostul membru al Consiliului de Administraţie Tarom, care a fost şi director general al companiei în perioada 2001-2002, a mai spus că managerul privat Heinzmann „a venit cu nişte măsuri care erau gogoriţe“ şi că singura propunere a fost aceea de a angaja un agent general de vânzări pe toate pieţele, care „e o mare şmecherie“.   

Nicolae Demetriade a adăugat că Hainzmann a fost recomandat ca expert în restructurări de companii aeriene şi că toată lumea a contat pe acest lucru. „El nu a făcut nici un pas spre restructurarea companiei. A făcut numai să păstreze o stare de lucru şi să îşi îmbunătăţească relaţiile cu sindicatele“, a spus Demetriade. 

Fostul şef al Tarom din perioada 2001-2002 reclamă acum procedura defectuasă de selectare a managerului privat la Tarom şi consider că el era cel mai potrivit pentru această funcţie, întrucât respecta toate condiţiile puse de recrutori. 

„Dacă citiţi toate condiţiile pe care trebuiă să le aibă în vedere recrutorul pentru selecţionarea... Erau făcute pentru mine. Nu le-a făcut cineva ca să mă aleagă pe mine. Dar erau după experienţa şi după rezultatele pe care le obţinusem eu. Şi în mediul de la stat unde am condus compania cu rezultate, şi în mediul privat unde am avut cele mai bune rezultate“, a mai spus Demetriade. 

Itiţi interviul integral pe HotNews.ro. 


Compania aeriană TAROM a publicat un anunţ prin care vrea să selecteze patru manageri — director general, director financiar, director de operaţiuni şi director comercial, termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Consiliul de Administraţie i-a transmis lui Heinzmann, la finele lunii octombrie, o evaluare a mandatului, aceasta fiind una negativă, şi, deşi Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, declarase că săptămâna trecută urma să se decidă prelungirea mandatului managerului privat, acest subiect nu a fost discutat în şedinţa de marţi, 29 octombrie.  

]n a doua parte a lunii octombrie, Ramona Mănescu i-a anunţat pe Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Tarom, şi pe Nicolae Demetriade, administrator-director executiv, că vor fi revocaţi dacă nu-l sprijină pe managerul privat Christian Heinzmann. Practic, li s-au oferit două variante: demisia sau revocarea. 

Prelungirea mandatului lui Heinzmann trebuia votată de Consiliul de Administraţie condus chiar de Pascariu. Numai că prelungirea mandatului nu a fost inclusă de ordinea de zi de a şedinţei. 

Nicolae Demetriade a hotărât la 22 octombrie să-şi dea demisia din toate funcţiile deţinute la Tarom motivând că managementul privat în companii de stat este „doar o iluzie“, în timp ce Pascariu a refuzat, invocând amestecul Ministerului Transporturilor în activitatea societăţii, lucru care încalcă prevederile articolului 4 al Ordonanţei 109/2011.

Ulterior, toţi membrii Consiliului de Administraţie al Tarom au fost demişi, iar Ministerul Transporturilor a numit un nou Consiliu.   

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat astăzi că managerul Christian Heinzmann îşi continuă mandatul de CEO al Tarom, noul Consiliu de Administraţie urmând să anuleze actul adiţional prin care durata mandatului a fost scurtată de la patru ani la un an, până la 19 noiembrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite