Teatru non-verbal, dans şi arte marţiale, în spectacolul „Drumul mătăsii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiera spectacolului „Drumul mătăsii“, care cuprinde momente de arte marţiale, teatru non-verbal şi dans, are loc duminică, la Sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani, în interpretarea Companiei de teatru Passe-Partout Dan Puric.

O noutate absolută pe scena teatrală din România, spectacolul este realizat de membrii Companiei de teatru Passe-Partout Dan Puric, recunoscuţi pentru ineditul formei de manifestare artistică, împreună cu sportivi ai Clubului Shanghai Wushu Bucureşti.

Spectacolul este realizat sub îndrumarea maestrului de arte marţiale Zhu Rong Fu, iar din distribuţie fac parte campioni naţionali şi laureaţi ai competiţiilor internaţionale de Wushu - atât sportivi, cât şi actori.

O călătorie seducătoare de pe vremea când stelele ţineau loc de GPS, iar caii ţineau loc de trenuri şi avioane. Legendarul „Drum al mătăsii“ porneşte din inima Chinei vechi, trecând prin deşertul mongol, peninsula arabă şi Caucaz, pentru a ajunge în Europa muzelor şi muschetarilor. O poveste fascinantă în care pacea şi onoarea se apără cu sabia în mână şi în care dragostea se iveşte misterios, ca de după un văl de mătase. Kung Fu, pantomimă, dans, arme tradiţionale, costume seducătoare, metaforă şi umor - toate acestea fac din „Drumul mătăsii“ o combinaţie spectaculoasă de basm chinezesc şi filme cu Jackie Chan.

Scenariul şi regia aparţin Anei Pepine şi lui Paul Cimpoieru, coordonator de arte marţiale este Mei Hua, iar coordonatorul de lupte scenice este Filip Ciprian Florian. Coregrafia dansurilor popoarelor este semnată de Svetlana Zotina şi costumele au fost realizate de Lidia Stareş-Ovejan.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite