Arhiepiscopia Romano-Catolică de la Bucureşti: „Gestul Papei, o dovadă de demnitate şi de iubire faţă de Biserică”

Arhiepiscopia Romano-Catolică de la Bucureşti: „Gestul Papei, o dovadă de demnitate şi de iubire faţă de Biserică”

Papa Benedict al XVI-lea FOTO AFP

Deşi decizia Papei Benedict al XVI-lea a luat prin surprindere lumea catolică, Biserica Romano-Catolică de la Bucureşti apreciază foarte mult gestul Suveranului Pontif, considerându-l „o dovadă de normalitate, de demnitate şi de iubire”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Reacţie de surprindere, însă după câteva clipe de meditaţie şi de aşezare, într-un fel apreciem foarte mult poziţia Sfântului Părinte. E o dovadă de normalitate, de demnitate şi de iubire faţă de Biserică”, a declarat pentru adevarul.ro părintele Francisc Doboş, menţionând că decizia Papei i-a luat pe catolici pe nepregătite.

„Orice Papă este binevenit. Până la urmă, alegerea va fi după inima Bisericii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de la Bucureşti, adăugând că el ar înclina spre Timothy Dolan, arhiepiscopul New York-ului.

Părintele Doboş a mai spus că, deşi România are un cardinal, pe părintele Lucian Mureşan, acesta nu face parte din rândul celor care au drept de vot în ceea ce priveşte alegerea noului Papă.

Papa Benedict al XVI-lea va demisiona pe 28 februarie, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi. „După ce mi-am examinat în mod repetat conştiinţa în faţa lui Dumnezeu, am ajuns la certitudinea că puterile mele, din cauza vârstei avansate, nu mai sunt potrivite pentru a exercita în mod adecvat funcţia pontificală”, şi-a motivat Papa decizia.

citeste totul despre: