Igor Bergler, autorul „Bibliei pierdute“, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Bergler
Igor Bergler

Cartea "Biblia pierdută", a lui Igor Bergler, are toate şansele să ajungă cea mai bine vândută carte românească a anului, după ce editorii au raportat un număr de 10.000 de precomenzi, înainte de lansarea propriu zisă a volumului. Autorul a fost invitat la Adevărul Live, pentru a desluşi meandrele poveştii "Bibliei pierdute", dar şi pentru a povesti despre succesul unei cărţi nelansate încă oficial.

În volumul care va fi tradus în limba engleză de Jean Harris, în mod oficial, profesorul Charles Baker se află în oraşul unde s-a născut Dracula pentru a participa la o conferinţă a celor mai renumiţi istorici din lume. Neoficial, scopul prezenţei sale în inima Transilvaniei este elucidarea unui mister adânc înrădăcinat în istoria familiei sale. Trei crime macabre, însă, îi schimbă planul de acţiune, iar profesorul se găseşte în centrul unei conspiraţii de proporţii planetare care se derulează de mai bine de jumătate de mileniu.

Membrii organizaţiei controlează pieţele financiare, mass-media şi cele mai importante industrii. Ei supraveghează internetul şi reţelele de socializare şi domină din umbră guvernele din întreaga lume. Singurul lucru care îi poate opri este adevărul ascuns de Dracula în "Biblia lui Gutenberg".

Una dintre cele mai controversate figuri ale Europei de est, Vlad Ţepeş a finanţat un proiect ambiţios care va schimba faţa întregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiţi iniţiaţi. În 1455, codul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată - "Biblia B42" cunoscută şi ca "Biblia lui Gutenberg". Pe măsură ce Charles Baker descoperă moştenirea familiei sale, acesta dezvăluie o imagine terifiantă a unei lumi confuze în care propaganda nu mai este o exclusivitate a războiului, ci s-a insinuat subtil în viaţa de zi cu zi a fiecărui utilizator permanent conectat şi paradoxal din ce în ce mai deconectat.

Igor Bergler la Adevarul Live FOTO David Muntean
"Arta suspansului lui Dan Brown întâlneşte cultura enciclopedică şi umorul lui Umberto Eco", spune Calvin Moore, de la Harvard University, despre romanul scris de Bergler, iar Catherine Melissa Park, de la Columbia University, notează că volumul este "un puzzle de o inteligenţă diabolică. Cea mai bună carte despre conspiraţii din ultimii ani".

Igor Bergler a studiat, în perioada 1991 - 1995, regie de film la Universitatea Ecologică Bucureşti, iar, între 1993 - 1997, comunicaţii audiovizuale, la Academia de Teatru şi Film Bucureşti. Are în palmares şapte scurtmetraje, două mediumetraje şi două lungmetraje, în calitate de regizor şi scenarist. A fost, de asemenea, redactor şi realizator de emisiuni.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite