VIDEO EXCLUSIV Dana Bunescu, primul interviu la Berlinale, după ce a primit Ursul de Argint pentru montajul la „Ana, mon amour“

VIDEO EXCLUSIV Dana Bunescu, primul interviu la Berlinale, după ce a primit Ursul de Argint pentru montajul la „Ana, mon amour“

Dana Bunescu a primit "Ursul de Argint" la Berlinale                  FOTO: Florin Ghioca

Dana Bunescu a primit, sâmbătă seara, chiar din partea directorului Juriului Berlinalei, Ursul de Argint pentru contribuţia adusă cinematografiei, respectiv pentru montajul pe care l-a făcut la filmul "Ana, mon amour", regizat de Călin Peter Netzer, peliculă selecţionată în competiţia oficială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru că totul a fost ţinut în secret deplin, până la anunţarea premiilor nimeni nu a ştiut cui se vor acorda acestea. Cu atât mai mare a fost surpriza pentru Dana Bunescu, atunci când şi-a auzit numele pe scena sălii de la Potsdamer Platz, în faţa a peste 1400 de spectatori, cineaşti, critici, jurnalişti şi invitaţi.

Şocul unui asemenea premiu neaşteptat a fost atât de mare, încât pe scenă nu a putut să spună decât "Mulţumesc, sunt fără cuvinte!", în aplauzele şi uralele publicului care i-a simţit emoţiile care au copleşit-o. Câteva ore mai târziu, după o noapte albă, în care mărturiseşte că nu a dormit nu neapărat din cauza emoţiilor, Dana Bunescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru Adevărul, chiar în faţa clădirii impresionante din Potsdamer Platz, unde a primit unul dintre cele mai râvnite trofee ale cinematografiei europene.

Printre altele, ea a declarat că nu se aştepta la un asemenea premiu, că iniţial a crezut că este o glumă, iar în urma şocului pe care l-a avut nu îşi mai aminteşte ce a zis pe scenă, ci doar faptul că a fost dusă în culise, unde a cerut un pahar cu apă.

Felicitată de colegi şi de prieteni, Dana a mărturisit că din ţară, prima dată a stat de vorbă cu tatăl său, care era de asemenea foarte fericit şi foarte emoţionat, şi care şi-a anunţat bucuros prietenii şi rudele din Craiova.

Mai jos, interviul oferit în exclusivitate pentru Adevărul de proaspăta câştigătoare a "Ursului de Argint" pentru contribuţia adusă cinematografiei, Dana Bunescu.

 

Corespondenţă de la Berlin realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român şi cu echipament F64.

 

citeste totul despre: