În noua versiune, expoziţia va reuni 30 de lucrări de pictură sub semnătura unor nume definitorii pentru contextul cultural românesc : Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv şi Mihai Sârbulescu. 

Temele operelor expuse sondeaza necuprinsul oceanului, ameţitorul aliaj munte-vulcan şi mare, mirifice felurimi florale, versanţi abrupţi împăduriţi de vegetaţie nebună, în esenţă rezultatul contactului pe care l-au avut cei şase artişti în tabăra de pictură organizată în cadrul Proiectului Contemporanii “Madeira, Insula Eternei Primăveri”.

Evenimentul se înscrie în tradiţia BRD de a pune la dispoziţia artiştilor plastici – pictori, sculptori sau graficieni, tineri sau consacraţi, spaţiul expoziţional de la parterul sediului său central. În cei peste 10 ani de la inaugurarea Turnului BRD, în foaier au expus numeroşi reprezentanţi ai noului val dar şi artişti ajunşi la maturitate.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 11 noiembrie – 5 decembrie 2014, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-17:00. Accesul în spaţiul Turnului BRD se va face în baza actului de identitate.