medic nutritionist - ultimele știri
Lipsa restricțiilor cantitative poate duce la abuzuri alimentare, deci poți să te îngrași chiar dacă ții post intermitent. „Degeaba ai postit toată ziua dacă mănânci o dată cat pentru trei mese”, susține dr. Mihaela Bilic, specialist în nutriție
Nu există o formă mai sănătoasă de zahăr, susține medicul nutriționist Mihaela Bilic. Toți agenții de îndulcire au același număr de calorii și același efect în organism, indiferent că „folosim zahăr alb sau brun, zahăr de trestie sau de sfeclă, miere, sirop de arțar sau de agave”
Un cunoscut medic nutriționist din România avertizează despre „o intoleranță la modă”. După „epidemia” de intoleranțe la gluten și lactoză, histamina a devenit inamicul sănătății noastre, susține dr. Mihaela Bilic
Cunoașterea îndeaproape a propriului organism – prin analize detaliate – înseamnă începutul unei vieți sănătoase, care nu este constrânsă de tot felul de diete restrictive și neînțelese.
Fie că este vorba de zahăr, alcool sau fructe în exces, solicităm la maximum ficatul. „Din păcate nu ne gândim niciodată la efortul la care este supus ficatul, pentru că mintea noastră iubește mâncarea copioasă, dulciurile și alcoolul. Mintea le face, ficatul le trage!”, susține dr. Mihaela Bilic
Doctorul nutriționist Vlad Roșca spune că pare un paradox, dar atunci când vrem să pierdem în greutate trebuie să începem ziua cu mâncare, deoarece ne ajută să pierdem grăsime, nu masă musculară.
Conține magneziu, potasiu, dar și minerale esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos, cardiovascular, muscular, digestiv și urinar. Este vorba de banana, un anti-stres natural, susține nutriționistul Mihaela Bilic.
Unul din zece adulți este dependent de alimente nesănătoase. Practic, consumul de înghețată, chips-uri sau sucuri duce la o creștere rapidă a nivelului de dopamină, care este urmată de o scădere bruscă, de aici și pofta continuă pentru astfel de alimente, asemănătoare cu cea pentru droguri.
Carnea roșie nu are riscuri pentru sănătate, după o nouă metodă de evaluare a studiilor științifice. Totuși, „pentru liniștea voastră, de câte ori mâncați un grătar puneți în farfurie de două ori mai multe legume decât carne!”, susține nutriționista Mihaela Bilic.
Medicii recomandă luarea medicamentelor sub formă de tablete sau pulbere împreună cu o cantitate mare de lichid. Însă de cele mai multe ori suntem tentaţi să bem pastilele împreună cu sucuri de fructe sau chiar acidulate. Medicul nutriţionist Mihaela...
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a explicat, pentru „Weekend Adevărul“, ce înseamnă mai exact un stil de viaţă sănătos, de ce emoţiile şi trăirile ne influenţează apetitul şi a subliniat ce ar trebui să facem pentru a avea un regim alimentar sănăto...
Promovarea stilului de viaţă sănătos este unul dintre fenomenele la modă în Vest, în ultimii ani. Cu toate că românii adoptă şi implementează imediat orice nou trend, se pare că la acest capitol nu stăm prea bine. Specialişti în nutriţie,lifestyle şi...
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a anuţat că din martie nu mai face parte din echipa care se ocupă de emisiunea „Arena bucătarilor”, fiind dată afară fără nicio explicaţie.
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne învaţă cum să mâncăm echilibrat în timpul Sărbătorilor de iarnă, dar şi să privim cu alţi ochi vinovăţia şi ruşinea care ne copleşesc când facem excese. Specialista vorbeşte şi despre modul în care s-a schimbat r...
Într-o postare pe Facebook, cunoscutul medic nutriţionist Mihaela Bilic atrage atenţia asupra riscurilor şi presiunilor care apar în contextul autoizolării impuse de pandemia cu COVID-19. Care sunt sfaturile specialistei.
Obezitatea infantilă este o boală gravă la care obiceiurile alimentare deprinse în familie joacă un rol esenţial. Medici specialişti în diabet, nutrriţie şi boli metabolice explică ce trebuie să facă părinţii pentru a schimba situaţia....
Dr. Mihaela Bilic, autoarea volumelor „Sănătatea are gust“ şi „Am mâncat. O fi păcat?“, vine la Adevărul Live să ne explice cum putem să ne „împăcăm“ cu mâncarea, astfel încât să nu ne mai îngrăşăm.
Putem să ne bucurăm de masa festivă de Paşte fără probleme digestive şi, mai ales, fără să acumulăm kilograme. Aflăm cum de la medicul nutriţionist Mihaela Posea, la Adevărul Live.
Femeile fac anumite greşeli în momentul în care aleg să ţină dietă pentru a putea scăpa de kilogramele în plus. Specialiştii susţin că ajung să taie de pe listă alimentele care conţin grăsimi, însă nu reuşesc să scape de surplusul de grăsime acumulat...
Medicul nutriţionist Lavinia Bratu ne îndeamnă să citim etichetele de pe produsele alimentare, pentru că se utilizează mii de substanţe chimice.
Conopida are proprietăţi importante anticancerigene şi poate preveni apariţia cancerului de sân sau ovarian. Poate să fie consumată în salate, crudă, în supe sau în diverse alte feluri de mâncare şi nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al femeil...
În perioada de post, când de pe lista de alimente care pot fi consumate sunt tăiate carnea, laptele şi ouăle, aportul de proteine de care are nevoie organismul pentru a funcţiona este scăzut. Nutriţioniştii atrag atenţia asupra faptului că este absol...
Postul este metoda prin care eliminăm toxinele din organism cel mai repede. Medicii nutriţionişti ne sfătuiesc să ne pregătim din punct de vedere mental, dar şi alimentar, în momentul în care vrem să ţinem post.
Poate suna ridicol, dar funcţionează. Dacă fumezi pentru a-ţi controla greutate nu strică să încerci câteva lucruri centrate pe acest scop. Despre ce anume e vorba....
La fel de eficiente poate precum alte diete de slăbit, regimul bogat în proteine poate accelera pierderile de masă osoasă. Ce ar trebui să facem....
Fructele conţin majoritar două polizaharide: fructoză şi glucoză. Consumul moderat de fructe (2-3/saptămână) presupune un aport scăzut de fructoză, pe când într-un suc fresh de fructe cantitatea de fructoză este foarte mare, iar impactul asupra organ...
Consumul excesiv de brânză poate să fie foarte periculos pentru organism, iar din cauză că are un conţinut ridicat de grăsimi saturate, în timp, ne poate afecta inima.
Căldura are un impact direct asupra stării de oboseală. Pe caniculă, ne simţim goliţi de energie şi suntem mai iritabili decât de obicei, reamintesc specialiştii....
Persoanele care vor să slăbească sănătos trebuie să ţină cont de patru reguli importante. Medicii susţin că nu trebuie să privăm organismul de nutrienţi pentru că nu vom face decât să îl stresăm.
Alimentaţia copiilor este foarte importantă, iar în timpul verii pofta de mâncare scade, aşa că părinţii trebuie să înveţe să le pregătească preparate sănătoase.
Cireşele şi căpşunele sunt cele mai delicioase fructe de sezon şi au un conţinut mare de antioxidanţi. Este indicat să consumăm 500 de grame pe zi şi vom observa că inflamţia din corp va scădea cu 25%.
Produsele de patiserie sunt dăunătoare şi au conţinut caloric mare, plin de grăsimi şi glucide, atrag atenţia medicii nutriţionişti.
Cea mai frecventă eroare pe care o facem atunci când ne hotărâm să slăbim este aceea de a căuta pe internet un program nutriţional despre care credem că ni se potriveşte sau urmăm dietele prietenilor care la ei au funcţionat. Dar, excluderea mediculu...
Medicii nutriţionişti susţin că avocado are un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase şi poate fi introdus cu succes în diete. Acest fruct nu conţine nici măcar o urmă de colesterol sau sodiu.
Dacă în SUA există deja de ani buni programe de detoxificare dedicate copiilor şi produse comercializate în acest scop, în Europa acest trend a prins mai mult în cazul adulţilor. Treptat apar însă şi în ţările europene tot mai mulţi părinţi care cons...
Medicii nutriţionişti susţin că este adevărat că sucurile ne pot ajuta să slăbim, însă în momentul în care alegem să urmăm o dietă aceasta trebuie susţinută şi de un program de sport. Specialiştii au precizat că astfel va fi creat un echilibru între ...
Tot mai multe persoane vor să aibă un abdomen plat, iar de cele mai multe ori se înfometează pentru a putea avea rezultatele dorite. Acest lucru este total greşit, iar nutriţioniştii ne sfătuiesc să urmăm o dietă echilibrată şi să facem cât mai multă...
Pentru o sarcină fără probleme, femeile sunt sfătuite să consulte un medic nutriţionist atât în perioada preconcepţiei, cât şi în timpul sarcinii. Gravidelor le este interzis alcoolul, fumatul şi cofeina, deoarece pot dauna grav fătului....
Postul Paştelui ne prinde nepregătiţi de cele mai multe ori, mai ales că nu ţinem cont de anumite reguli pentru a nu-l transforma într-un chin. Ce trebuie să facem înainte de a ţine post negru sau post normal şi ce este bine să consumăm în această pe...
Medicii ne recomandă să nu treacă o zi fără să consumăm spanac în perioada primăverii. Planta este bogată în vitamina A, C, germeni şi enzime.
Mai este doar o singură săptămână până la Paşte, însă medicii continuă să tragă un semnal de alarmă cu privire la maniera în care credincioşii trebuie să postească. Cele câteva zile rămase din Postul Mare le-ar putea pune în pericol sănătatea. Cele m...
Un român consumă în medie 30 de kilograme de zahăr anual, faţă de circa 16 kilograme cât este media europeană. Acest lucru explică înmulţirea cazurilor de diabet la copii şi faptul că jumătate din populaţia României este obeză.
Chiar dacă nutriţioniştii sunt de acord că posturile stabilite de regulile bisericeşti sunt în general benefice organismului, aceştia avertizează că oamenii nu trebuie să confunde postul cu înfometarea....