Cum te poate ajuta ţelina să te laşi de fumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poate suna ridicol, dar funcţionează. Dacă fumezi pentru a-ţi controla greutate nu strică să încerci câteva lucruri centrate pe acest scop. Despre ce anume e vorba.

Cum să renunţaţi la acest viciu depinde de natura dependenţei şi de motivaţia de a vă lăsa de fumat, afirmă dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie, în „Cartea sănătăţii femeii“.

Aceasta mai spune că în cazul în care fumatul este folosit ca scuză pentru a slăbi, ţigareta poate fi înlocuită cu o tulpină de ţelină. Sună ridicol, dar tulpina de ţelină conţine nutrienţi valoroşi, inclusiv vitaminele C şi K, precum şi acid folic.

Ţinând-o în mână şi ronţăind-o vă va ţine mâinile ocupate şi gura până când va trece pofta de ţigări, recomandă medicul. Plus că are zero calorii. În final, veţi împiedica obiceiul şi dependenţa fără a lua în greutate, dă asigurări specialistul.

Terapia de înlocuire a nicotinei cu plasturi sau gumă de mestecat cu nicotină poate fi mai potrivită, dar ea conţine în continuare această substanţă dăunătoare , deci va trebui să luptaţi în continuare cu dependenţa.

În schimb, mai spune doctoriţa, am văzut unele dintre cele mai bune rezultate la fumătorii care au încercat hipnoterapia. Acupunctura poate fi utilă, la fel şi aromaterapia sau homeopatia. 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite