Cât de periculoasă este brânza pentru organism şi de ce ne putem îmbolnăvi dacă o consumăm în exces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul excesiv de brânză poate să fie foarte periculos pentru organism, iar din cauză că are un conţinut ridicat de grăsimi saturate, în timp, ne poate afecta inima.

Medicii nutriţionişti susţin că brânza cu este mai tare şi mai scursă de zer, cu atât conţine mai multe grăsimi, iar acest lucru ne poate afecta sănătatea. „Nu este indicat să exagerăm cu consumul de brânză şi trebuie să ştim că are în compoziţie grăsimi saturate în proporţie de 70%. Pe termen lung există posibilitatea să se declanşeze alergiile sau putem avea probleme cu inima“, a spus Iuliana Mihai, medic nutriţionist.

Cât de periculoasă este brânza pentru organism:

- Consumul excesiv de brânză poate declanşa alergii persoanelor sensibile.

- Brânza are o concentraţie mare de acizi, iar persoanele care au probleme cu inima şi cu colesterolul trebuie să evite sub orice formă să mai consume acest produs alimentar. 

- Brânza nu ne oferă niciodată senzaţia de saţietate, ci din contră stimulează apetitul.

- Persoanele care urmează tratament cu antidepresive trebuie să evite toate brânzeturile. Au un conţinut bogat în tiramină şi histamină, iar în combinaţie cu un astfel de tratament poate duce la creşterea tensiunii arteriale.

- Brânza se află în topul celor mai sărate produse alimentare, iar sarea poate afecta rinichii şi inima. 

Medicii nutriţionişti au mai precizat că brânza generează aciditate în organism, iar astfel pot apărea inflamaţiile. „Este bine să renunţăm la consumul de excesiv de brânză şi să reuşim să asigurăm rezerva de proteine din peşte, fasole şi leguminoase. În momentul în care consumăm mai multe de 60 de grame de brânză pe zi trebuie să ştim că ne putem îmbolnăvi destul de grav. Produsele lactate sunt amestecuri complexe de nutrienţi şi substanţe nutriente şi pot duce chiar la apariţia cancerului la sân“, a mai precizat Iuliana Mihai, medic nutriţionist.

Orice problemă medicală aveţi, apelaţi întâi la sfatul unui doctor.

            

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite