Vremea se va schimba radical în următorii patru ani. Avertismentul experţilor: „Nu e prea clar ce va fi după 2022“

Vremea se va schimba radical în următorii patru ani. Avertismentul experţilor: „Nu e prea clar ce va fi după 2022“

FOTO via psmag.com

Încălzirea globală devine o problemă din ce în ce mai stringentă pentru omenire, iar mărturie stau evenimentele climatice recente, de la alternările extreme între cald şi frig până la valurile de căldură care au cuprins planeta de la nord la sud, de la est la vest.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unui studiu recent, aceste manifestări climatice ciudate vor continua cel puţin până în 2022, iar verile care vor urma vor fi cele mai călduroase din istorie. „Perioada care va urma va fi definită de temperaturile intense, pe alocuri chiar extreme”, spune studiul publicat în Jurnalul Naturii, din Marea Britanie.

Conform acestuia, există şanse de 58% ca temperaturile să fie neobişnuit de mari şi şanse de 69% ca oceanele planetei să fie mai calde decât de obicei.

În plus, în ultimii patru ani s-au înregistrat temperaturi record, mai mari decât oricare altele înregistrate în istorie. Acest lucru ar trebui să dea de gândit serios celor care încă aduc argumente împotriva fenomenului de încălzire globală.

Schimbarea climei este cauzată de om, spune acelaşi studiu, de gazele de seră emise în urma arderii combustibililor fosili precum cărbunii, petrolul sau benzina, însă aceste lucruri erau deja cunoscute de ani buni.

Dacă prognoza publicată în studiu face referire la o perioadă de patru ani, 2018-2022, în care planeta va suferi schimbări climatice majore, ce va fi după nu se ştie încă.

Florian Sevellec, liderul cercetătorilor care au realizat studiul, evită să se pronunţe referitor la viitorul mai îndepărtat, însă semnele timpurii nu sunt chiar optimiste. „Momentan, ce va fi după 2022 nu este prea clar”, a declarat acesta pentru Deutsche Welle.

citeste totul despre: