Universul Marvel, sursă de inspiraţie pentru cercetători. Cinci specii de muşte au fost botezate cu nume precum Thor, Deadpool sau Loki

Universul Marvel, sursă de inspiraţie pentru cercetători. Cinci specii de muşte au fost botezate cu nume precum Thor, Deadpool sau Loki

Foto: News.ro

Cercetătorii australieni au declarat miercuri că au botezat cinci specii cu nume din universul Marvel, dintre care una se referă la anti-eroul Deadpool şi alta la creatorul supereroilor, Stan Lee.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele cinci muşte fac parte din 165 de specii descoperite anul trecut, care cuprind şi doi peşti, trei subspecii de păsări şi un acarian care trăieşte pe o şopârlă, a declarat Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) într-un raport.

"A numi o specie este prima etapă pentru a o înţelege", a declarat Bryan Lessard, entomolog din cadrul CSIRO. "Fără un nume ştiinţific, aceste specii sunt invizibile pentru ştiinţă".

Musca Stan Lee (foto jos) a fost botezată pentru caracteristicile ei asemănătoare ochelarilor de soare şi mustăţii albe a creatorului de bandă desenată, în timp ce musca Deadpool seamănă cu masca roşie şi neagră a personajului, conform CSIRO.

Foto: CSIRO

Cea botezată după Zeul Tunetului, Thor, are mici pete aurii şi de un maro deschis pe corp, antene şi faţă, amintind de părul blond al supereroului şi costumul său cu zone aurii.

Cele cinci specii sunt muşte hoţ, asasini în lumea insectelor, potrivit CSIRO. Alte trei au fost numite după personajele Loki, Thor şi Black Widow.

Musca Thor este Daptolestes bronteflavus, care înseamnă tunet blond. Cea numită Loki este Daptolestes illusiolautus, înşelăciune elegantă, iar musca Black Widow este Daptolestes feminategus - femeie care poartă piele.

Numele oferite pentru celelalte specii descoperite nu sunt la fel de excentrice, însă unele au fost date pentru a onora alte lucruri, precum nava de cercetare folosită de oamenii de ştiinţă în timpul descoperirilor. Ei au botezat astfel două specii descoperite cu numele de ”Investigator”, acelaşi pe care îl purta şi nava.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: