Războiul Trump-reţele sociale continuă. Liderul SUA, avertizat de Twitter că „glorifică violenţa“

Războiul Trump-reţele sociale continuă. Liderul SUA, avertizat de Twitter că „glorifică violenţa“

Twitter a marcat ultima postare a preşedintelui american drept una care glorifică violenţa, după ce acesta a publicat o opinie cu privire la situaţia din Minneapolis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oraşul american Minneapolis a ajuns în centrul atenţiei publice ca urmare a incidentului în care George Floyd, un bărbat american de culoare, şi-a pierdut viaţa după ce un ofiţer s-a urcat cu genunchiul peste gâtul lui, împiedicându-l să respire.

Trump s-a exprimat pe Twitter cu privire la acest caz, promiţând întâi oamenilor că ”se va face dreptate” în acest caz. În urmă cu câteva ore, preşedintele american a scris o nouă postare, care a ajuns în atenţia celor de la Twitter, cu care Trump se află într-o dispută publică.

”Aceşti HULIGANI dezonorează amintirea lui George Floyd, şi nu voi lăsa asta să se întâmple. (...) Când vor începe jafurile, vor începe şi împuşcăturile”, a scris Trump pe Twitter, un mesaj pe care platforma socială l-a interpretat ca fiind unul care glorifică violenţa, plasând o notificare de interes public asupra sa.

Foto: Twitter

Trump l-a blamat şi pe primarul din Minneapolis, Jacob Frey, pentru protestele care au avut loc, acuzându-l că nu poate controla oraşul. Răspunsul acestuia a sosit prin intermediul unei conferinţe de presă: ”Slăbiciunea înseamnă să arăţi cu degetul către altcineva într-un moment de criză. Donald Trump nu ştie nimic despre forţa oraşului Minneapolis. Ne aflăm într-un moment dificil? Da, dar puteţi fi siguri că o să trecem peste asta”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: