Despre Laci Barabási am mai scris, aşa că n-aş mai reinventa roata, am să reiau un fragment introductiv dintr-un text mai vechi scris despre el:

„Fondator al teoriei reţelelor – de la cele formate de celule, la WWW sau la cele sociale – Barabási a intrigat biologii, a supărat sociologii şi i-a provocat pe economişti. Până la un punct, când toţi au recunoscut importanţa ideilor sale şi, implicit, genialitatea intuiţiei lui. A urmat apoi consacrarea, succesul. Cei de la Popular Science au spus despre el că este omul care ar putea conduce lumea. Cei de la Wired, că ştie şi pe unde călcăm. Lucrările sale despre reţelele complexe au fost prezentate pe larg de cele mai prestigioase publicaţii şi instituţii media din lume, de la Nature, Science sau The New York Times, până la BBC sau CNN. Una peste alta, Albert-László Barabási este în momentul de faţă, probabil, cel mai titrat cercetător născut în România.“

În primăvară, când a fost la Timişoara, oraşul tragicului sfârşit al lui Gheorghe Doja, personajul din Burst, una dintre cărţile de succes ale lui Laci, a acceptat să acorde un interviu pentru Savantgarde. Discuţia a purtat-o cu Sorin Predescu, prieten din urbe, căruia îi mulţumesc şi aici.

Întreg articolul, pe Savantgarde.ro