WWDC 2013: Apple a anunţat iOS 7 - cea mai mare schimbare pentru iOS tocmai a fost dezvăluită de Apple

WWDC 2013: Apple a anunţat iOS 7 - cea mai mare schimbare pentru iOS tocmai a fost dezvăluită de Apple

Apple iOS 7 a fost anunţat, din toamnă va fi disponibil spre descărcare. FOTO The Verge

Apple a anunţat la WWDC 2013 un nou iOS pentru iPad şi iPhone. Preconizatul iOS 7 cu design minimalist va sosi în curând pe dispozitivele mobile de la Apple.

Ştiri pe aceeaşi temă

La WWDC 2013, Apple a introdus un nou iOS. Apple s-a lăudat în primul rând cu cât de populară e platforma în dauna Android, apoi a trecut la prezentarea noutăţilor. Totuşi, în graficul prezentat cu satisfacţia utilizatorilor, Windows Phone a fost peste Android. Desigur, iPhone a fost în vârf.

"iOS 7 este cea mai mare schimbare pe care am adus-o iOS încă de la lansare", a declarat Phil Schiller. Iar Jon Ive, principalul designer de la Apple a completat cu faptul că designul este cel care defineşte modul în care interacţionăm cu ceva.

iOS 7 este sistemul de operare mobil de la Apple care a suferit cele mai mari schimbări. Cele mai importante sunt enumerate mai jos. Trebuie reţinut că: Apple foloseşte o schemă nouă de culori; există în sfârşit o interfaţă atrăgătoare asemănătoare Android; sunt comenzi rapide pentru setările pe care le utilizezi cel mai des; Safari este mult îmbunătăţit, se aseamănă cu Google Chrome.

Apple iOS 7 va fi lansat oficial în toamnă, până atunci doar dezvoltatorii au acces la el. Toate dispozitivele care rulează iOS 6 sunt suportate de iOS 7. Lista este mai jos:

Noutăţile din iOS 7

Apple nu a uitat de camera foto şi aplicaţia de vizualizare a acestora. Acum, acestea pot fi sortate automat pe baza a ceea ce compania numeşte moments. Practic, vei avea sortate toate fotografiile tale în funcţie de date la care le-ai făcut, în funcţie de locul în care le-ai făcut. Mai mult, aplicaţia pentru camera foto are filtre tipice de Instagram pentru a face mai uşoară distribuirea.

Din păcate, nu sunt opţiuni noi de partajare în afară de Twitter şi Facebook, mail şi AirDrop al Apple, dar vor fi sincronizate în iCloud şi poţi să-ţi partajezi de acolo pozele cu alţi utilizatori de dispozitive Apple. Astfel, poţi crea tot felul de fluxuri de poze, este un ecosistem omogen şi perfect pentru cei care au în familie produse Apple. În plus, când vrei să arunci o scurtă privire peste poţi, există posibilitatea să treci degetul pe deasupra acestora ca într-un Timeline şi ai parte de un preview.

A fost îmbunătăţit modulul de multitasking şi browser-ul. În multitasking, aplicaţiile pe care le foloseşti cel mai des, acelea vor aduce mai multe date de pe Internet, iar cele mai puţin folosite vor fi trecute într-o stare de hibernare. Astfel, afirmă Apple, multitaskingul se va face cu maximum de eficienţă în ceea ce priveşte autonomia. Cât despre Safari, preia din trucurile celui pentru Mac OS, este redesenat de la zero si imită puţin modul de schimbare a filelor de pe Google Chrome. Cert este că arată mai bine.

Există şi gesturi pe care le poţi face în noul iOS, cam în stilul BlackBerry 10: de la stânga dispozitivului, un swype spre centru te duce într-o aplicaţie precedentă. Este, practic, un buton de Back ca pe Android sau pe Windows Phone. De asemenea, un swype de la baza ecranului te va duce într-un centru de control prin scurtături (toggles) la fel ca pe Android. Foloseşte multe culori aici, dar Apple a reuşit să introducă în sfârşit o funcţie îndelung cerută de utilizatori.

A fost schimbată şi aplicaţia de vreme, dar si aplicaţia de calendar. Se poate ca cei familiarizaţi cu HTC sau Android să recunoască anumite schimbări. Totuşi, Apple nu poate fi acuzat de copiat, poate doar de inspirat. Totuşi, se pare că ajuns să îndrăgească aceste culori pe care le foloseşte peste tot mai nou.

A fost schimbat şi playerul de muzică, la fel si aplicaţia de mesaje. Practic, tot ceea ce putea fi schimbat, a fost schimbat. Sunt mai multe culori, designul skeumorphic a dispărut şi a lăsat locul designului plat. Fiecare aplicaţie a fost redesenată şi mai bine adaptată filosofiei de design actuale. "Poţi să vezi dincolo de pictograme, este incredibil" este caracterizarea folosită de Apple pentru folosirea translucenţei.

Iată noul iOS, design minimalist, la fel cum au fost toate zvonurile din ultima vreme:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările